Verificarea technică a unei mașini în Germania HU și AU

de | ian. 6, 2020 | Permis auto | 26 comentarii

 Ce trebuie să știi despre verificarea technică HU și AU


În primul rând, faptul că TU ești responsabil de verificarea technică a mașinii tale, astfel ca ea să îndeplinească toate cerințele de siguranță.

Efectuarea inspecţiei tehnice este importantă și trebuie făcută o dată la doi ani, iar dacă ai o mașină nouă – o dată la trei ani.

Inspecţia tehnică este de 2 tipuri: 

 • inspecția principală – Hauptuntersucung HU
 • inspecția gazelor de eșapament – Abgasuntersuchung AU


Începând cu ianuarie 2010 acestea sunt efectuate în paralel, fiind deseori oferite ca un pachet complet. O inspecție principală HU poate fi efectuată numai de organizații de testare recunoscute, cum ar fi: DEKRA, GTÜ, KÜS sau TÜV.

Inspecția gazelor de eșapament poate avea loc, de asemenea, independent de inspecția principală într-un atelier autorizat.

Atenție! Dacă o faci separat inspecția gazelor de eșapament (AU) aceasta este valabilă numai o lună.
Trebuie timp de o lună să faci și inspecția principală.

Pentru asta ai nevoie de:
– certificatul de înmatriculare – talonul mașini,
– un act de identitate,
– de certificatul mașinii, dacă mașina este nouă – Fz-Brief,
Cheltuieli între 70€ – 120€.

Sancțiuni pentru depășirea inspecției:

2 – 4 luni: 15 euro.  

4 – 8 luni: 25 euro,

mai mult de 8 luni: 60 de euro și un punct în Flensburg

Important! Șoferii începători, aflați în perioada de probă, dacă primesc un punct în Flensburg suportă consecințe suplimentare. În acest caz există o încălcare din categoria B.
Două încălcări B duc la extinderea perioadei de probă la patru ani și participarea la așa-numitul seminar avansat Nachschulung, care este obligatoriu.

26 Comentarii

 1. Bună ziua, pentru o remorca noua, as dori sai scot numere de zoll și as dori sa știu dacă este noua mai trebuie făcut tuv sau nu?
  Reamintesc ca este noua și este prima înmatriculare.
  Va multumesc

 2. Buna ziua sunt proprietarul unei masini in Germania si am dato unei rude in România sia scos nr rosi si dupa ce ia expirat nr rosi mia adus masina inapoi ca nu are de unde sa imi dea bani intrebarea este alta eu in germania nu am radiato mise trage asigurare impozit la ia mai pot sa i fac itp in romania si sa i pun nr de germania pe ia si sa circul cand von in romania cu ia va mulțumesc

  • Bună ziua. Mulțumim pentru întrebări. Instituțiile la care trebuie să vă adresați pentru a rezolva toate aceste întrebări/probleme sunt Zulassungsstelle și Compania de Asigurări. Dacă aveți și alte neclarități, sunați-ne în privat 0049 (0)172 141 11 40

 3. Buna ziua,masina mea este luată in leasing din Germania.Eu sunt in România și pe 20.01.2022 expira TUV.Intrebare: nu pot ajunge pe 20.01 2022 .Cat timp este permis după expirare ? Voi lua amenda ? Dacă ma opresc autoritățile romane și TUV este expirat plătesc amenda ? in condițiile in care in Germania imi permite sa spunem 3 luni după expirare.Va multumesc

 4. La masina inmatriculata in ro pot sa fac tuv-ul aici in germania? Daca da e valabil si pe teritoriul statelor membre eu?

 5. Bună ziua,
  In cazul in care nu am luat verificarea și consider că din cauza unui lucru banal, atunci pot merge la alt servis autorizat să mai încerc?
  Sau sunt băgat într-o bază de date ?
  Menționez că sunt pe teritoriul Germaniei

 6. Buna ziua, am vrut sa întreab dacă îi posibil sa fac Tuv la mașina din Germania mai degrabă , adică cu 3 luni înainte

 7. Am cumpărat o masina si nu mi-au dat foaia de tuv dar pe talon este stampila și când expirat o pot înscrie?

 8. Bună ziua am cumpărat o mașină din Germania nu mia dat Tuv-ul si nu pot schimba adresa mașini ce pot sa fac in cazul ăsta multumesc.

 9. Buna ziua. Am masina inmatriculata in Romania.Vreau sa o trec pe Germania.Care sunt pasii de urmat si ordinea lor?

  Va multumesc.

 10. În ce condiții pot face inspecția tehnica periodica în Berlin, la o mașină înscrisă în România .? Deci posed numere Românești. Îți expira în bere brie 2020 . Multumesc .!

 11. Bună ziua!
  Mașina mea a suferit un accident ușor. Nu am recuperat de la asigurarea persoanei vinovate suma integrala necesară reparatiei. Luna viitoare trebuie sa fac Hu si Au. Am șanse să trec testele daca masina are poriera lovita si aripa lateral dreapta? Astept cu nerăbdare un răspuns!
  Mulțumesc anticipat!
  Elena

Înaintează un Comentariu

WhatsApp whatsapp
Phone phone
Email
chat
Coșul meu
Your cart is empty.

Looks like you haven't made a choice yet.