Ajutor integrare

Ultimele noutăți legate de virusul Corona. Tot ce trebuie să știi dacă locuiești în Germania.

Cancelarul Republicii Federale Germania, Angela Merkel și șefii de guvern ai statelor federale au convenit, miercuri 14 octombrie, după opt ore de discuții, asupra unei serii de restricții care vor afecta așa-numitele zone cu risc de infectare cu coronavirus pe teritoriul întregii Germanii.

S-a decis ca în acele localități unde a fost înregistrată o creștere a numărului de persoane infectate cu coronavirus, activitatea cluburilor, barurilor și restaurantelor să fie interzisă de la ora 23.00. Această restricție se referă, mai exact, la orașele și regiunile în care au fost înregistrate 50 de cazuri noi de infecție la 100 de mii de locuitori pe parcursul ultimei săptămâni. Aici se includ și petrecerile private care vor fi limitate la 10 participanți sau membri a două familii diferite.

În cadrul întâlnirii de la Berlin s-a discutat inclusiv și despre înăsprirea regimului de purtare a măștilor în zonele de risc! Odată cu creșterea numărului de infecții la 35 de cazuri noi la 100 de mii de locuitori într-o săptămână, obligația de a purta măști în aceste localități se va aplica nu numai pasagerilor transportului public și vizitatorilor din spațiile închise, ci și persoanelor care se află în spații publice. Pentru aceasta, a fost stabilit un termen limită de 10 zile. Dacă în acest răstimp, situația nu se ameliorează, vor fi impuse măsuri drastice.

„Este provocarea secolului. Și orice acțiune va fi esențială în lupta de supraviețuire în această perioadă de pandemie”

Angela Merkel

a spus Merkel în cadrul conferinței de presă, după întâlnire. Ea a mai subliniat că Germania se află deja într-o fază de creștere exponențială a numărului de infecții. Stoparea acestei creșteri este extrem de importantă nu numai pentru a păstra sănătatea oamenilor din Germania, ci și pentru a preveni o altă lovitură a economiei. Merkel a reamintit că bugetul statului numai în acest an prevede o datorie de 250 miliarde de euro.

Potrivit Institutului Robert Koch, în dimineața zilei de 14 octombrie numărul zonelor de risc a crescut la 47. Nivelul critic de 50 de infecții la 100 de mii de locuitori în ultimele șapte zile a depășit încă șapte județe și orașe.

Accesând acest link, poți afla care sunt localitățile considerate zone de risc.

https://www.morgenpost.de/vermischtes/article230551882/Neue-Corona-Risikogebiete-RKI-Deutschland-Hotspots.html

Lasă un răspuns