Despre mine

Numele meu este Viorica Robinainstructor auto in Germania de 20 de ani si consilier MPU. Locuiesc in Köln de peste 29 de ani cu mici intreruperi. Am doua fete si doi nepotei. In 11.11.2017 am implinit frumoasa varsta de 50 de ani. In acesti ani  de profesie ,daca adun km facuti impreuna cu elevii mei pot spune ca am inconjurat pamantul de 30 de ori. Au fost sute de elevi de foarte multe nationalitati, unii dintre ei si romani care au norocul si pot da  pentru permisul auto in limba romana, cel putin teoria.

In luna februarie 2017 am postat o postare cu cele patite de un cetatean roman stabilit in Germania care a dat de permis in Romania in concediu cu toate ca era anuntat aici. Rezonanta postarii mele in comunitatea nostra m-a surprins, vazand cata nevoie este de informatii, de necrezut. Am vazut ca este  nevoie de mine in toata Germania, nu numai local. In urmatoarele  zile dupa postare  m-au contactat peste 300 de oameni, Fb, messenger, telefon, sms, Whatsapp, am ramas fara cuvinte, eu , cea care imi place sa vorbesc mult  si o fac  zi de zi de zori pana seara. Dupa numai cateva zile am luat hotararea de a ajuta romanilor nostri datorita acestei postari si rezonantei ei.

In cele din urma pot spune: O postarea care mi-a schimbat viata!

Asa am inceput de a da comunitatii romane din Germania, ajutor si consiliere in privinta permisului auto obtinut in Germania si nu numai. La cerintele oamenilor  am inceput cu webinare online, cu traducerea manualului de legislatie germana in limba romana, cu lectiile predate in limba romana, videoclipuri, cu multe live-uri din care cei fac permisul la o alta scoala unde nu sunt instructor romani, pot invata din ele.Toate acestea se pot gasi in  Cursul Online unde toate cele scrise sus sunt incluse.

Multumirile lor m-au coplesit, zi de zi  mesaje si telefonate de multumire si recunostinta m-au ajutat sa iau inca o data o decizie totala in viata mea  de a inchide scoalile de soferi pentru a avea mai mult  timp la dispozitei de a ma ocupa numai cu cursurile online si cu consilierea celor care doresc acest permis auto sa il obtina sau sa il reobtina dupa suspendarea dreptului de a conduce pe teritoriul Germaniei  prin absolvirea  testului MPU. Nevoia de consiliere in legatura cu testul MPU  mai ales in limba romana am descoperit-o in toamna anului 2017. Si aici  in acest sector este prapad  de nestiinta. Oameni neinformati, oameni care din nestire conduc fara permis pe teritoriul Germaniei deoarece ei nu sunt constiienti ca dupa o suspendare  mai lunga de 6 luni ei trebuie sa dea acest test MPU pentru a primi acest drept inapoi.

Cu aceste lucruri minunate ma ocup in momentul de fata cu o pasiune nemarginita. Eu pot spune ca totul ce am facut in viata am facut cu drag, dar ce fac acum este altfel, ma face sa ma simt implinita chiar si in momentele cand am mult de lucru.

Pana sa ajung aici a fost  am trecut prim multe incercari ale vietii, bune si rele. A fost nevoie de multa munca, lacrimi  de bucurie, de tristete,  de durere, sudoare, vointa neconditionata. Credinta nemarginita in bunul Dumnezeu si in mine insumi, credinta intr-o viata mai buna intr-o tara straina care intre timp a devenit „acasa“ m-a adus aici unde sunt acum.

Toate cele intamplate dupa hotararile luate de mine, bune si rele, cu succese si greseli au facut din mine persoana care sunt acum, am invatat multe si sunt constiienta ca inca mai am multe de invatat.

In toate pe care le-am  facut in viata, si nu au fost putine, (am sa va povestesc despre viata mea intr-o carte pe care o scriu ), am invatat ca reusita in viata, succesul  este un joc pe care cu cat il joci mai des cu atat castigi mai des si  cu atat vei juca mai bine.

Eu va doresc mult succes in viata si sunt foarte fericita ca pot fi oamenilor de folos prin ceea ce fac zi de zi.