Ajutor integrare

Te-a blocat pandemia în Germania. Ești asigurat medical?

Tu sau oricine din familia ta (părinți, copii, rude, prieteni) ați venit în Germania (sau în orice altă țară) în vizită sau erați în trecere, dar va „prins” pandemia? E o situație destul de neplăcută în care au nimerit mii de oameni și care a ajuns deja să genereze zeci de alte probleme. Mulți dintre cei care nu pot părăsi teritoriul Germaniei, pe lângă faptul că au probleme cu locuința sau banii mai sunt și neasigurați medical. Din păcate, nimeni nu este scutit de boli sau accidente, iar ținând cont de situația actuală o asigurare medicală este mai mult decât obligatorie.

Ce-i de făcut și cum poate fi rezolvată această problemă aici în Germania? Asigurarea de sănătate pentru oaspeții și vizitatorii străini îndeplinește toate cerințele Regulamentului (CE) nr. 810/2009 al Parlamentului European și al Consiliului Uniunii Europene din 13 iulie 2009 cu privire la o viză Schengen. Sfera serviciilor oferite de asigurările medicale germane pentru oaspeți include mai multe facilități: tratament ambulatoriu, staționar, precum și tratament stomatologic la toți medicii autorizați, la un tarif local obișnuit. Există asigurări de sănătate care rambursează costurile dovedite în caz de boală sau accident în Germania, Austria și toate țările UE, precum și în Elveția, Liechtenstein și țările Schengen pentru tratament medical în ambulatoriu, tratament cu internare (clasa de îngrijire generală – cameră cu mai multe paturi – fără servicii opționale), transport la cel mai apropiat spital și înapoi, tratament dentar de eliminare a durerii, repararea protezelor existente, transferul în caz de deces al unei persoane asigurate sau cheltuieli de înmormântare de până la o anumită sumă etc.

Prețuri accesibile pentru străini. Unele companii oferă pentru străini asigurări la preț începând cu 1,00 EUR / zi. Prima depinde de termen și vârstă. Între 0 și 64 de ani, prima totală este, de exemplu, o plată unică de 30,00 EUR pentru 30 de zile. Cu alte cuvinte, achitând 30 de euro ești asigurat pentru o lună întreagă. Suma este mult prea mică comparativ cu cea pe care ați putea să o achitați în cazul în care v-ați îmbolnăvi. Asigurarea nu se face pentru oameni mai vârstnici de 75 de ani.

Asigurarea medicală se face online. Puteți încheia o asigurare direct online și după o examinare reușită a cererii, veți primi o confirmare imediată prin e-mail în câteva minute, inclusiv toate documentele necesare pentru a solicita o viză. Toate documentele de asigurare, inclusiv polița de asigurare se trimite prin poștă, în decurs de două zile lucrătoare, de la un termen de 120 de zile.

Este posibilă extinderea asigurării. În cazul unei prelungiri a șederii, perioada de asigurare convenită inițial nu poate fi prelungită decât dacă cererea de extindere în format text (e-mail, fax, poștă) a fost primită de compania de asigurări înainte de expirarea contractului de asigurare inițial și asigurătorul este de acord în mod expres cu acesta.
În cazul reînnoirilor, acoperirea asigurării se aplică numai creanțelor de asigurare apărute după solicitarea reînnoirii.

De ce am abordat acest subiect? Chiar azi am discutat cu două persoane pe care le-a blocat Covid – 19 aici în Germania. Pe lângă faptul că le-au expirat actele și nu pot reveni acasă nu au nici asigurare medicală. Problema cea mai mare este că nimeni nu știe când ar putea să se întoarcă acasă. Și pe lângă incertitudinea și stresul pe care îl trăiesc zilnic mai sunt stresați și la gândul că ar putea avea ghinionul să se molipsească și să fie spitalizați.
Ce urmează după, cred că nimeni nu vrea să știe…


Sursa articolului: https://www.care-concept.de/auslaendische_gaeste.php?vmnr=ZZMA011670&fbclid=IwAR1gMDVDfVnZ68EYa2p6AvAsQI52T6BKnsPxfnWQCsRtlcJbc2AxotSOmeU

One thought on “Te-a blocat pandemia în Germania. Ești asigurat medical?

 1. Constantin Baiculescu spune:

  Bună ziua,
  Doamnă Robina ar fi interesant să ne informați și cu alte tipuri de asigurări utile celor ce trăiesc aici în Germania.După modul de înmormântare,crematoriu ori loc de înmormântare, cât de sigură este “das Bestattungsinstitut,ori de bază ar fi de bazat pe Autoritatea Sanitara(Gesundheitsamt).Dar despre o Posibilitate,Poliță de Asigurare:”das Sterbegeld”,ce sfaturi aveți a ne(îmi) da?
  Personal,acest din urmă punct m-ar interesa.
  Aște cu nerăbdare răspunsul dvs.,și dacă se poate la mail-ul personal.
  Cu deosebită stimă,
  Constantin&Maria Baiculescu-Bayern.

Lasă un răspuns