Permis auto

Scaunul pentru copii – necesar atât în mașină, cât și pe bicicletă?

Trebuie să fim mereu responsabili pentru viața celor aflați în mașina, la volanul căreia ne aflăm. Atunci când transportăm copii, responsabilitatea noastră crește dublu, pentru că cei mici au mereu tendința de a ne distrage de la volan. Cea mai bună soluție în acest caz este scaunul pentru copii in auto.

Ce spune legislația rutieră germană? §21 Personenbeförderung – Transport de persoane din StVO spune că în autovehiculele, nu pot fi transportate mai multe persoane decât scaunele echipate cu centuri de siguranță. Cu alte cuvinte, șoferul este responsabil pentru toții pasagerii, care trebuie să își pună centura de siguranță.

Cum stau lucrurile în privința copiilor? Potrivit Tribunalului Oberlandesgericht Hamm, șoferul autovehiculului trebuie să se asigure dacă micii pasagerii au centura cuplată în timpul condusului. În cazul în care ei se dezleagă singuri în timpul mersului, în urma unui control al poliției șoferul primește o amendă de 70€ și 1 punct.

Bine de știut! Copii cu vârsta de până la 12 ani care au mai puțin de 150 cm pot fi transportați doar în scaune pentru care sunt necesare centuri de siguranță.
Până la vârsta de 12 ani sau o înălțime de cel puțin 1,50 m, copiii trebuie să fie în plus asigurați cu un scaun adecvat pentru copii. Fiecare scaun pentru copii trebuie să îndeplinească toate cerințele de securitate și necesită un permis oficial (amtliche Genehmigung) pentru a fi admis pe drum.

Ce reprezintă aceste reglementări speciale (UN/ECE-Regelungen)? Respectarea acestor reglementări este confirmată de o marcă de testare corespunzătoare formată dintr-un „E” și un număr pentru țară (pentru Germania 1). Acordul în sine este marcat cu un „R” și numărul de cod respectiv pentru schemă, de exemplu: „R 44” și „R 129” sau ECE 44-03 sau ECE 44-04 (și mai mari) de asigurare „Rückhalteeinrichtungen für Kinder” Regulamentul ECE include, printre altele, distribuția sistemelor de reținere pentru copii în diferite clase de greutate:
0+ este pentru mai puțin de 13 kg
1 este pentru 9 bis 18 kg
2 este pentru 15 bis 25 kg
3 este pentru 22 bis 36 kg.

În timp ce orientarea scaunelor pentru copii din clasa 0+ este posibilă numai în direcția de deplasare, scaunele din clasa I și clasa II pot fi montate atât în ​​sensul de deplasare, cât și în sens opus. La rândul său, sistemele de reținere de clasa a III-a trebuie să fie instalate numai în direcția de mers. Pe lângă distincția în greutate este posibilă și o clasificare în diferite categorii de scaune pentru copii.

Se disting mai multe tipuri de scaune pentru copii:
Tip „Universal” – poate fi montat în majoritatea locurilor.
Tip „restricționat” – poziția scaunului este determinată de producătorul vehiculului sau al scaunului pentru copii.
Tipul „Vehicul special” – utilizat în tipuri de vehicule speciale.
Tipul „semi-universal” – se utilizează cu sisteme de reținere Isofix.

Ce înseamnă Isofix. Este numit sistemul de atașare a scaunului pentru copii, care creează o conexiune directă între mașină și scaun. Funcționarea acestor sisteme este foarte ușoară și standardizată. Practic, se poate face o distincție între o aprobare universală și o aprobare specifică. Vehiculul și scaunul pentru copii trebuie să fie adaptate între ele, întru-cât nu toate tipurile de vehicule sunt apoi compatibile cu orice sistem de reținere.

R 129 – Sisteme de siguranță îmbunătățite pentru copii pentru autovehicule Standardul R 129, care a intrat în vigoare în iulie 2013, mai este denumit „i-size”. Ține cont de faptul că de multe ori copiii sunt mult mai rapide decât cei mai grei. Astfel, producătorii de scaune pentru copii se pot baza pe mărimea copiilor din producția de scaune pentru copii. În același timp, totuși, trebuie să existe un atașament ISOFIX. Următoarea clasificare a mărimii este conform standardului R 129 în cauză: clase de mărime
-Q0 este mai mic sau egal cu 60 cm
-Q1 60 cm la mai puțin de 75 cm
Q1.5 75 cm la mai puțin sau egal cu 87 cm
Q3 87 cm la mai puțin de 105 cm
Q6 105 cm la mai puțin sau egal 125 cm
Q10 mai mare sau egal cu 125 cm

Una dintre cele mai frecvente întrebări pe care părinții sau tutorii trebuie să le transporte un copil în mașină este despre orientarea scaunului pentru copii. Majoritatea este clar că un scaun pentru copii este obligatoriu în mașină. Dar în ce direcție ar trebui să apară acest lucru pe scaunul pasagerului? Și are sens să atașați un scaun pentru copii pe bancheta din spate, de asemenea, opus direcției de deplasare? Practic, în ceea ce privește cerința scaunului pentru copii se aplică următoarele: Pentru scaunele pentru copii clasa 0+ și, astfel, copii până la 13 kg și o vârstă de aproximativ 8 – 9 luni, transportul în mașină trebuie să se facă înapoi înapoi.

Acest loc de clasă 0+ este de obicei numit „Babyschale”. Așadar, montarea înapoi este o datorie. Chiar și pentru sugari de până la patru ani și aproximativ 18 kg și, așadar, scaune pentru copii din clasa I, este recomandat să se alinieze și înapoi în mașină. Un astfel de scaun pentru copii se numește „Reboarder”. Datoria de a o instala, există , spre deosebire de scaunele din clasa I – dar nu.

Cum trebuie să instalați scaunul pentru copii în mașină? Când vă asigurați copilul, este foarte important să-l instalați corect. În plus, față de obligația deja menționată de a opri airbag-ul pasagerului din față, atunci când un copil este transportat înapoi pe scaunul pasagerului, există alte lucruri de luat în considerare. Practic, ar trebui să știți deja când cumpărați cum este instalat scaunul dvs. pentru copii și citiți cu atenție instrucțiunile de utilizare. Adesea, direct pe autocolantele scaunului pentru copii sunt atașate explicații, pe care le puteți aplica direct în timpul instalării. De exemplu, dacă schimbați accidental pelvinul și bretelele în timpul instalării, este posibil să nu fie posibil să fixați copilul pe scaun.

De asemenea, asigurați-vă că scaunul copilului se încadrează cu adevărat în mașină și cureaua este suficient de lungă pentru a o asigura. În cazul scaunelor universale, centura de siguranță din mașină este, în mod normal, suficientă pentru asigurarea în timpul cerinței scaunului pentru copii. Dacă mașina dvs. are o ancoră Isofix, instalarea scaunului pentru copii este rapidă și ușoară. Dar acest lucru trebuie să fie securizat și cu cureaua auto. În plus, scaunul pentru copii, cel mai des scaunele din clasa 0+ sau I, pot avea un ham care vă permite să vă țineți copilul pe scaun.

E nevoie de scaun pentru copii și pe bicicletă? De regulă, copiii pot fi transportați cu bicicleta până la șapte ani și numai de către persoanele care au cel puțin 16 ani. În plus, trebuie să existe un loc special pentru copii care să asigure că picioarele lui nu pot fi prinse între spițe.

Aceeași limită de vârstă se aplică copiilor și bicicliștilor însoțitori care sunt transportați în spatele unei biciclete într-o remorcă. Pot fi duși și până la doi copii în același timp. Rețineți că limita de vârstă de șapte ani nu este dată pentru copiii cu dizabilități. Aceste reguli se bazează pe Codul rutier (§ 21 (3)).

Aveți grijă în Austria!!

Lucrurile stau diferit în Austria. De exemplu: aici copiii de până la 14 ani și o înălțime de până la 1,50 m trebuie să fie asigurați cu o reținere corespunzătoare. Dacă un copil are deja peste 1,50 m, se folosește centura de siguranță normală.

Lasă un răspuns