Permis auto, Uncategorized

Rata de eșec pentru promovarea examenului practic categoria B este de 43 la sută. De ce oare? Experții oferă explicații.

Instructorii auto sunt din ce în ce mai puțin mulțumiți de performanța șoferilor care învață. Problema este în lipsa de concentrare. Proporția examenelor promovate este, de asemenea, în scădere constantă. Asociația instructorilor auto vede un motiv de îngrijorare pentru acest lucru.

Diferențe dintre tinerii de azi și cei de acum 20 de ani!

Potrivit instructorilor auto, s-a constatat că șoferii din ziua de azi sunt mai puțin atenți la drum decât erau cu ani în urmă. „Tinerii care se înscriu azi la școala de șoferi au o percepție complet diferită asupra traficului față de tinerii de acum 20 de ani, și anume una cu mult mai scăzută”, a declarat vicepreședintele Asociației Federale a Asociațiilor de Instructori de Conducători Auto, Kurt Bartels, Agenția de Presă Germană (dpa) la Berlin.

Telefonul mobil – cauzează lipsa de concentrare

El a atribuit acest lucru inclusiv utilizării telefonului mobil. „Urmăriți cu atenție ce fac copiii în mașină – nu se uită la drum, ci in smartphoanele lor. Se plimbă și se uită la smartphone-urile lor”, a spus Bartels. Acesta este motivul pentru care tinerii nu mai au „afinitatea firească pentru evenimentele din trafic pe care o aveau înainte”.

Potrivit asociației, acesta este unul dintre motivele pentru care rata de eșec la testele pentru permisul de conducere crește de ani de zile. Asociația TÜV a raportat recent, citând cifre de la Autoritatea Federală de Transport Auto, că 37% dintre examenele teoretice n-au fost susținute în 2021, comparativ cu 29% în 2013. La proba practică pentru permisul de conducere categoria B, rata de eșec în 2021 a fost de 43 la sută.

Orașele mari – dificile din punct de vedere a obținerii permisului auto

„Volumul traficului și numărul de reglementări au crescut enorm în ultimii 20 de ani”, a spus Bartels. În plus, solicitările pentru șoferii cursanți în timpul testului au crescut. „Există o rată de eșec mai mare în orașele mari decât în ​​zonele rurale, deoarece volumul de trafic este diferit”. Potrivit lui Bartels, interesul pentru permisele de conducere continuă să fie unul destul de ridicat încă.

Același lucru îl putem confirma și noi. Zilnic suntem contactați pe zeci de conaționali care își doresc să dea de permis în Germania. La fel, sunt mulți care ne sună în disperare pentru că au ratat să ia din prima examenul teoretic sau practic. De aceea, le venim tuturor în ajutor cu sfaturi, dar și materiale de învățat în limba română pentru a lua permisul german.

Sursa info: welt.de


Detalii despre materialele de învățat găsit acest site:
https://vioricarobina.com/shop/

Related Posts

Lasă un răspuns