Ajutor integrare, Permis auto, Test MPU

Prins în capcana injustiției. Povestea șoferului român care a pierdut totul în Germania

„Am venit în Germania pentru a câștiga bani ca să-mi pot întreține familia rămasă în România –  soția și cei trei copii ai noștri” așa își începe povestea Marian, un client de-al meu. 

Cum am ajuns eu în Germania? Acum 3 ani, am întâlnit cu prieten vechi din sat, un băiat care venise în concediu din Germania. Stând de vorbă, din una-n alta am aflat că firma la care este el angajat caută șoferi cu permise cat. B și că se câștigă bine, iar firma oferă inclusiv și cazare. Ce fain, m-am gândit atunci. Acasă am vorbit cu soția despre această posibilitate de a câștiga mai mulți bani, pentru a oferi copiilor noștri un trai mai bun. În România nu îmi ajungea bani nici până la sfârșitul lunii și trăiam într-un neîncetat scandal, iar neajunsurilor nu le mai vedeam capătul.

Am venit în Germania și am început să lucrez ca șofer la o firmă de pachete. Chiar din prima zi am prezentat buletinul și permisul auto, am primit un pat într-o cameră cu alți trei băieți și am început în aceeași zi munca. Lucram de dimineață până seara, iar când ajungeam acasă eram frânt. De multe ori mă culcam nemâncat. Plecasem de acasă cu numai 100 de euro în buzunar și ăia împrumutați de la vecini și care trebuiau să îmi ajungă până la sfârșitul lunii.

Nu m-am interesat nici de acte, de contract de muncă, de asigurare, de Anmeldung, și multe altele.

La final de lună, șeful îmi trăgea bani din salariul și așa mic, pentru amenzile primite din cauza depășirii vitezei admise. Am plătit câteva. Una nici nu era a mea. Șeful mi-a dat banii înapoi și mi-a spus că cu asta este tot în ordine. Eh, mai târziu am aflat eu ce se întâmplă dacă primești amenzi mari, că cu asta nu este totul în ordine. Am plătit scump pentru neatenția, neștiința și indiferența mea.

După șase luni de muncă firma mea s-a închis și a venit un alt șef cu care nu se mai înțelegea nimeni, inclusiv nici eu. Am plecat de la el la o altă firmă, am găsit și o locuință și mi-am adus și familia aici. Fericire totală.

Dar, după câteva zile au început să vină plicurile galbene cu amenzi și amenințări că v-a trebui să predau permisul, că am deja șapte puncte.

Ce puncte m-am întrebat? Am lucrat mai departe, aveam nevoie acum de bani, familia era aici, aveam nevoie de atâtea lucruri.

Într-o zi am plecat în cursă și m-am gândit că eu voi rezolva când mă voi întoarcere neștiind ce mă așteaptă însă….

… m-am întors acasă nu după 3 zile cum era programat, ci după două luni… de spitalizare în Austria, după un accident rutier cu mulți răniți. Câteva zile am fost în comă indusă.

Între timp scrisorile primite au rămas acasă nedesfăcute. În una dintre ele scria că eu trebuie să predau permisul, că am 16 puncte și trebuie să îl duc la ei să îmi pună acel abțibild și că nu mai am dreptul de a conduce pe Germania.

Nu am mai înțeles nimic! Ce s-a întâmplat?

Într-o zi a venit și poliția la ușă și mi-au luat permisul cu ei și am primit și o amenda de 500 de euro pentru că nu l-am predat la timp. Când am descris scrisorile, am văzut că eram acuzat că am încălcat legile rutiere, că am primit amenzi și puncte. Ceea ce m-a speriat era faptul că infracțiunile erau făcute în timpul când eu eram în spital…. Cum se poate așa ceva???

Am aflat, după ce am mers la un avocat: firma mea veche a dat numele meu, eu nu am făcut nimic, statul german a văzut această tăcere ca acceptanță și au adăugat punctele în contul meu!

Acum trebuie să fac testul MPU! Unde este dreptatea? Ce pot face?

Cu stimă și respect Marian V.”

Dragii mei, vă rog să citiți scrisorile, vă rog să va verificați poșta din România!

Dacă primiți scrisori în care se afirmă că voi ați condus și nu este adevărat, aveți la dispoziție doar 14 zile să răspundeți la ele! Nu o faceți, punctele vor rămâne la voi! Nu vă mai scoate nici un avocat! Veți face testul MPU.

Dacă trebuie să predați permisul, trebuie să o faceți, în caz contrar veți plăti amenzi mari! Chiar dacă plecați în România. Poliția vă caută și veți preda permisul care v-a fi trimis în Germania, se va aplica un D-ul tăiat și îl veți primi pe poștă înapoi, iar cheltuielile le veți suporta tot voi!
Dacă mai aveți întrebări sau nelămuriri la acest subiect sunați-mă la +49 (0)172 14 11 140

Related Posts

Lasă un răspuns