Tot ce trebuie să știi despre scutirea copilului tău de la școală!

de | nov. 19, 2019 | Ajutor integrare | 0 comentarii

sursă-https://www.bussgeld-info.de/schulverweigerung-bussgeld/

Începând cu anul 1919, învățământul general a devenit obligatoriu în Germania, copiii și adolescenții trebuind să urmeze o școală și să se formeze până la o anumită vârstă. Cert este că legislația este reglementată diferit de la un land la altul.

Educația este obligatorie. În funcție de statul federal, copiii cu vârsta cuprinsă între cinci și șapte ani trebuie să fie înscriși în școală. Educația obligatorie se extinde pe trei domenii. Pe de o parte, există o cerință de înregistrare școlară pentru tutorele legal al copilului. Pe de altă parte, există obligația de a alege o școală certificată. Aceasta poate fi atât publică, cât și privată. Frecventarea școlii este obligatorie pentru fiecare elev. Acesta este obligat să participe regulat și activ atât pe parcursul anului școlar, cât și în cadrul diferitor evenimente școlare. În cazul lipselor nefondate de la ore, se pot lua anumite măsuri, care sunt determinate diferite de la un land la altul.

Ce se întâmplă dacă copilul absentează de la școală? Multe școli au venit cu anumite măsuri, în urma refuzului de a plăti o amendă și de a avertiza elevul despre infracțiunile sale. Deja după prima zi de absență fără raport sau scuze, profesorul va suna elevul sau tutorele său legal și va întreba motivele absenței. După trei absențe nescutite, elevul va primi o scrisoare Mahnung. După alte trei zile lipsite nescuzate, profesorul clasei sau administrația școlii pot trimite o a doua avertizare – Mahnung. Dacă s-au adunat în total zece zile de absență, administrația școlii raportează cazul la birourile responsabile.

Scutirea de la ore/școală(Unterrichtsbefreiung)
Doar în cazuri speciale, administrația școlară poate oferi copilului scutire de la lecții. Tutorele legal sau elevul adult trebuie să depună o cerere scrisă profesorului de clasă sau directorului pentru scutirea de la ore.

Cazuri speciale(wichtige Gründe) sunt:
– Boala și vizita medicului – Krankheit und Arztbesuch.

– Tratament în cadrul unui sanatoriu, necesar din motive de sănătate în timpul școlii – Erholungs- und Kuraufenthalte, die aus gesundheitlichen Gründen während der Schulzeit notwendig sind

– Căsătoria, o boală gravă sau moartea în familia primară -Heirat, schwere Erkrankung oder Todesfall in der engsten Familie.

– Botezul, comuniunea sau confirmarea în familia primară – Taufe, Kommunion oder Konfirmation in der engsten Familie.

– Participarea activă a studentului la competiții sportive-aktive Teilnahme der Schülerin oder des Schülers an Sportwettkämpfen.

– Participarea activă a studentului la concursuri artistice sau științifice -aktive Teilnahme der Schülerin oder des Schülers an künstlerischen oder wissenschaftlichen Wettbewerben.

– Participarea într-o activitate de voluntariat – Einsatz bei einer ehrenamtlichen Tätigkeit.

– Aflarea/plecarea în străinătate sau schimb de studenți-Auslandsaufenthalt oder Schüleraustausch.

– Vizite la centre de consiliere sau birouri -Besuche von Beratungsstellen oder Behörden.

Scutire de la școală înainte și după vacanța școlară. În unele state federale, o scutire didactică înainte și după vacanță este, în general, interzisă. De asemenea, nu este recomandabil să lipsiți de la școală fără permisiunea școlii, deoarece în aceste cazuri se impune o amendă. Acest lucru poate fi destul de costisitor – pentru amenzi neautorizate de prelungire a vacanței prețurile sunt 80 € pentru fiecare zi de școală ratată.

Dacă totuși doriți să scutiți copilul, atunci trimiteți cererea de scutire profesorului de clasă, iar el o va înmâna administrației. Deoarece acest lucru durează, depuneți cererea din timp.

Scutirea copilului în caz de boală. Legea școlară prevede ce trebuie făcut în caz de boală sau concediu. Respectiv, fiecare școală va crea reguli interne în care este prevăzut ce trebuie de făcut în caz de boală a copilului. Așadar, este obligatoriu ca scutirea de la predare în multe școli să dai în aceeași zi în secretariat. Dar în multe locuri va fi suficient dacă copilul dvs. își cere scuze în termen de trei zile de la recuperare.

Pentru o vizită la medic în timpul școlii copilul dvs. o scutire este acceptată în general de școli fără probleme. O cerere separată de scutire de la predare nu este necesară în acest caz. Sunați la lecție dimineața la birou și spuneți că copilul este bolnav. Cel târziu în a treia zi de absență, școala ar trebui să aibă scuzele de rigoare scrise. Dacă copilul lipsește mai mult de trei zile, de obicei, este necesar un certificat medical.

Dacă școala se îndoiește de motivul scutirii de la învățătură din cauza bolii, aceasta poate solicita un certificat medical în prima zi și, în cazuri speciale, poate solicita chiar un raport medical oficial. Costurile pentru certificatul medical sunt suportate de părinți și de școală pentru un examen medical.

Scutire mai lungă de la lecții (concediu medical). Există întotdeauna motive întemeiate pentru care un copil trebuie să rateze lecțiile mai mult timp din motive medicale și necesită o scutire mai lungă de la lecții. Dar, deoarece învățământul obligatoriu există în Germania, pentru o scutire mai lungă de la lecție, trebuie să depuneți o cerere scrisă conducerii școlii în timp util (de preferință cu două săptămâni înainte), care va fi apoi examinată și posibil aprobată. Această cerere de scutire de la predare poate fi, desigur, și un raport medical, care consideră necesar un concediu pentru o cură sau altele asemenea. Elevii pot fi scutiți de la lecții individuale, de la participarea la întreaga clasă sau la evenimente școlare, sau chiar li se poate acorda un concediu pe termen mai lung (în NRW până la un an). Următoarele motive pentru o lecție pot include: duce la un concediu medical:

  • o boală infecțioasă
  • o cură
  • probleme mentale sau emoționale

Când este vorba de un concediu de până la două zile, acest lucru poate fi decis doar de profesorul clasei. Dacă este o perioadă de până la două săptămâni, directorul poate fi nevoit să ia decizia, eventual consultând un examinator medical.

Școlarizarea copiilor bolnavi. Dacă copilul este bolnav și nu poate frecventa școala o perioadă mai lungă de timp, trebuie luată în considerare o școlarizare alternativă. În acest caz, sănătatea, echilibrul mental și relațiile sociale nu trebuie să fie afectate, pregătindu-se teren pentru reintegrarea în viața normală a școlii. Consolidarea voinței de recuperare și stima de sine, precum și sprijinul adecvat sunt printre obiectivele educației cu studenții bolnavi, care are loc, de obicei, în spital.

Copilul poate fi scutit de educația religioasă! Deoarece constituția germană garantează libertatea de credință, nici un copil și nici un tânăr nu poate fi impus să participe la educația religioasă. Această putere de decizie există în majoritatea landurilor, atâta timp cât un copil nu a împlinit încă 14 ani. Pentru scutire este necesară o explicație în scris a părinților sau a elevului, dacă acesta a împlinit vârsta de 14 ani. Unele state federale nu permit scutirea independentă de educația religioasă până la 18 ani, inclusiv Bavaria, Renania-Palatinat și Saarland.

Trebuie elevul să participe la cursuri de educație fizică? În principiu, nu deoarece o scutire de la acest obiect obligatoriu este posibilă. Scutirea de la educația fizică trebuie solicitată în scris de către părinți sau de către elevii adulți sau printr-o scuză plauzibilă. În funcție de cât va dura perioada scutirii educaționale, o simplă scuză nu este suficientă. Este necesar un certificat medical. Atenție însă: o scuză sau o scutire de la educația fizică nu înseamnă automat scutirea de la participarea obligatorie.

Zile libere când sunt excursii școlare – Befreiung von Wandertagen und Klassenfahrten. În majoritatea statelor federale, evenimentele care durează mai multe zile sau reprezintă o povară financiară majoră sunt voluntare și este posibilă scutirea de la lecții. Detalii suplimentare sunt reglementate de legile școlare individuale, pe care le puteți citi pe internet pe serverele de învățământ. Dacă nu doriți să participați la o excursie școlară sau o zi de drumeție, trebuie să depuneți cererea în scris. Dacă se acordă scutirea, elevul trebuie să participe în mod normal la cursurile din altă clasă. Tot aici, o penalitate se poate plăti, dacă elevii nu vor participa la lecțiile de înlocuire fără a fi scuzați.

Mai multe informații utile urmează…

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest