Permis auto

Noi legi privind cauciucurile de iarnă! Mai pot folosi pe cele cu M+S?

Cum îți pregătești mașina pentru iarnă?

Din păcate, la acest lucru se gândesc puțini șoferi, dar eu îți voi spune ce trebuie să faci.
Mulți dintre șoferi au, pot spune, frică să conducă pe zăpadă sau polei, pentru că această vreme dă bătaie de cap. Fie că este vorba despre dezghețarea parbrizului, fie de dezaburirea geamurilor.

Să începem cu cauciucurile
În primul rând, tu trebuie să ai schimbate cauciucurile de vară cu cele de iarnă.
Acum te vei întreba , ce ar fi să îmi cumpăr „all sezon” și să fac economie la vară?

Întrebare este ce faci dacă ai cauciucuri all seson, care sunt mai bune?

În cauciucurile „all sezon” găsim calități pentru ambele sezoane – rece și cald, deci ele sunt un miș-maș! Ele sunt recomandate în țările cu climă mai blândă, unde iarna nu se înregistrează temperaturi atât de scăzute.  În afară de asta, aceste cauciucuri au prețuri mai ridicate, iar durabilitatea lor este mult mai mică.

Cauciucurile de iarnă sunt în așa fel concepute încât pot oferi performanță maximă în condiții de iarnă, fie că e zăpadă, fie că e polei pe carosabil. Ele își păstrează calitățile și la temperaturi scăzute.

Nu este indicat să le folosești vara, deoarece devin mai moi și se uzează mai repede decât normal.

Cum recunoști cauciucurile de iarnă? 

Cauciucurile de iarnă fabricate după 31 decembrie 2017 trebuie să aibă „simbolul Alpine“. Marcajul M + S nu mai este suficient.

 Care este diferența dintre cele cu M+S și cele cu „simbol alpin“?


Marcajul M+S „cauciucuri de zâpadă“ sunt cauciucuri ale căror profil și structură sunt în așa fel concepute pentru a oferi o performață superioara cauciucurilor normale de zăpadă cu referire la abilitățile de a porni au a menține vehiculul în mișcare. 
„simbol alpin“ definește cauciucurile de iarnă conform regulamentului  UNECE care este valabil în UE și multe alte țări.

Începând cu 2010, StVO a furnizat informații mai precise privind  cauciucurile  de iarnă în Germania. Legea prevede: cauciucuri de iarnă sau cauciucuri care respectă Directiva 92/23 / CEE trebuie utilizate în cazul în care prevalează „gheață neagră, zăpadă, netezire, gheață sau îngheț” scrie în paragraful  2 (3a) StVO). A fost suficient până la sfârșitul anului 2017 ca cauciucurile de iarnă să fie etichetate cu M + S.

Următoarele aspecte se aplică din ianuarie 2018: Cauciucurile de iarnă fabricate recent îndeplinesc cerințele cauciucurilor  de iarnă numai dacă pot avea așa-numitul „simbol alpin“. Aceasta este arătată ca o pictogramă montană cu trei zmeuri, cu un fulg de zăpadă în mijloc. Marcajul M + S anterior suficient nu mai îndeplinește cerințele legale pentru cauciucurile noi de vânzare. Cu toate acestea, există o reglementare tranzitorie până la 30 septembrie 2024. Cauciucurile de iarnă cu marcaj M + S achiziționate înainte de 2018 îndeplinesc și obligația anvelopelor de iarnă până în acea zi. Acest lucru ar trebui să scutească povara pentru consumatorii care nu trebuie să pună imediat bani în anvelopele noi de iarnă.

Când sunt obligatorii anvelopele de iarnă în Germania?

Există doar o situație în care anvelopele de iarnă sunt obligatorii în această țară. Aveți voie după lege să conduceți vehicule pe „gheață, zăpadă alunecoasă, polei, gheață sau îngheț” paragraful  2 – 3a, STVO), numai cu cele care sunt echipate și cu cauciucuri de iarnă corespunzătoare. În această situație dacă nu respecți legea te poate costa 60 de euro și un punct.
Mai rău este că asigurarea mașinii poate să nu plătească paguba făcută.

Pentru cauciucurile de vară aderența pe carosabilul uscat este extrem de importantă. Cauciucurile cu o aderență excelentă au o distanță de frânare foarte scurtă și o manevrabilitate mai exactă. Cauciucul trebuie să fie bun și la o distanță de frânare pe carosabilul ud. Aici cauciucurile au mai multe clase de aderență. De la A care sunt cele mai bune până la G cele mai proaste. Deci aderența este foarte importantă pentru un drum scurt de frânare, asigurându-te să nu derapezi. În afară de asta, dacă ai cauciucuri bune faci economie și de combustibil, deci de bani! Cele din cat A economisesc și combustibil și nu sunt atât de zgomotoase.

2 thoughts on “Noi legi privind cauciucurile de iarnă! Mai pot folosi pe cele cu M+S?

  1. Nichi Marian spune:

    Respect.Toate informațiile sunt foarte utile.multumesc

    1. Daniela Juganaru spune:

      Vă mulțumim pentru apreciere. Contează enorm pentru noi.

Lasă un răspuns