Ajutor integrare, Test MPU

MPU-ul german are echivalente în alte țări. Unde și cum se numește?

Foarte des citesc printre rânduri – în comentarii, în privat, în mesaje, telefonic nemulțumirea multora dintre voi pe subiectul MPU. Iată ultimul din ele, pe care l-am citit chiar azi în mediul online: „de ce în alte țări europene la acumularea punctelor de penalizare ești pus pe dreapta trei – șase luni după care ți se da dreptul să conduci, iar în Germania musai test psihologic… Poate ne explică dna Instructor? Sigur exista o motivație?”

Dragii mei, Testul MPU (Medizinisch-Psychologische Untersuchung), cunoscut și sub numele de „idioten test” nu este specific doar Germaniei, ci este utilizat și în alte țări europene, deși poate avea denumiri diferite.

Acest test este utilizat pentru a reevalua dacă o persoană este aptă să conducă un vehicul motorizat și să dețină un permis de conducere. Motivele pentru care un individ ar putea fi supus unui test MPU pot include infracțiuni rutiere grave, cum ar fi conducerea sub influența alcoolului sau a drogurilor, conducerea periculoasă sau comportamentul repetat de nerespectare a legilor rutiere.

Deși testul MPU este folosit în mai multe țări, procedurile, cerințele și criteriile pot varia de la o țară alta. În Germania, acest test este cunoscut drept unul dintre cele mai riguroase și detaliate. Înainte de a fi programat pentru un test MPU, un individ trebuie să îndeplinească anumite condiții, să urmeze programul de reabilitare (cum e abstinența, dacă este necesar) și să fie pregătit atunci când va ajunge în fața psihologului pentru a-l convinge că și-a schimbat comportamentul.

În general, obiectivul testului MPU este să evalueze dacă o persoană a înțeles consecințele comportamentului său anterior și dacă este pregătită să conducă într-un mod sigur și responsabil în viitor. Prin urmare, aplicarea și regulile asociate cu testul pot varia în țară, dar esența este de a asigura siguranța pe drumurile publice și de a oferi oportunitatea de reabilitare a celor care care au comis infracțiuni rutiere grave.

Echivalentul MPU în alte țări

În alte țări, testul echivalent cu MPU-ul german poate avea denumiri diferite, iar acestea variază în funcție de terminologie specifică fiecărei țări. Iată cum se poate numi această verificare în câteva țări:

Statele Unite ale Americii. În SUA, o evaluare asemănătoare cu MPU poate fi denumită „Driver’s License Examination„ sau „Driver’s License Evaluation”. În plus, există diverse programe de reabilitare și intervenție pentru șoferii cu probleme legate de conducere.

Marea Britanie. În Marea Britanie, o evaluare similară poate fi numită „Drink Driving Rehabilitation Course” (Curs de Reabilitare pentru Conducătorii care au condus sub influența alcoolului) sau “Driver Retraining Course” (Curs de Recalificare a Conducătorilor Auto).

Franța. În Franța, această evaluare se poate numi „Examen psychotechnique” (Examen Psihotecnic), iar cei care sunt implicați în teste psiho-tehnice sunt psihologi specializați în evaluarea aptitudinilor conducătorilor auto.

Olanda. În Olanda, o astfel de evaluare poate fi denumită „EMG-cursus” (Curs de Evaluare a Conducerii), iar șoferii care au avut probleme legate de conducere pot fi obligați să participe la acesta pentru a-și recâștiga permisul de conducere.

Canada. În Canada, evaluări pentru conducătorii auto pot fi denumite „Driver Assessment and Evaluation” (Evaluare și Evaluare a Conducătorului Auto) sau pot fi administrate în cadrul programelor de reabilitare pentru conducătorii auto.

Australia. În Australia, această evaluare poate fi numită „Driver Assessment” (Evaluare a Conducătorului Auto) sau poate face parte din programele de reabilitare pentru conducătorii auto.

Suedia. În Suedia, o asemenea evaluare poate fi denumită „Körkortsutredning” și se referă la certificatul medical sau la evaluarea pentru obținerea permisului de conducere.

Denumirile exacte pot varia și mai multe în fiecare țară, iar procedurile și cerințele specifice pot fi diferite. La fel nu mă pot exprima pe partea de costuri care poate fi mai mare sau mai mică… Dar un lucru e sigur – scopul principal al acestor evaluări în toate țările este evaluarea aptitudinilor conducătorilor auto și asigurarea siguranței rutiere.

Sper că v-am răspuns la nedumerirea voastră și că am pus punct unor motive de supărare în rândul șoferilor rămași fără drept de a conduce.

Dacă aveți nevoie de ajutor pe partea de consiliere pentru redobândirea dreptului de condus pe teritoriul Germaniei, ca de obicei, sunt la dispoziția dvs. Mă găsiți disponibilă pe mine și echipa mea la +49 (0)172 14 11 140

Related Posts

Lasă un răspuns