Mașina privată – o sursă în plus de venit!

de | aug. 7, 2020 | Permis auto | 14 comentarii

Voi începe cu ceea că acest articol este doar mică particică din campania gratuită „Educația financiară ne unește”, care urmează să înceapă la data de 15.08.2020. În cadrul acestei campanii de informare și aplicare a celor învățate, a noilor oferte și metode practicabile de economisire, precum și a celor generatoare de venit suplimentar – toate acestea pentru a îmbunătăți bugetul și a ajunge la independența financiară mult râvnită.

În acest articol voi vorbi despre modalitatea de a câștiga bani (deși sunt și altele, pe care le-am lăsat pentru alte articole) cu propria mașină, mașină pe care o folosiți numai o oră – două pe zi! Mai ales că și cheltuielile de întreținere sunt mari – roți noi de cumpărat, plinul de făcut, asigurare și impozit de achitat.

Am pregătit mai jos 10 modalitatăți de a câștiga bani cu propria mașină, în calitate de persoană fizică. Sper ca cel puțin una din ele să vă fie de folos.

1. Publicitate pe propria mașină

Mașina poate deveni nu doar mijloc de transport, ci și spațiu publicitar. Furnizori de publicitate auto pot deveni Carexy, pkw-werbung.net și carcash.de. Înregistrându-vă mașina începeți să primiți oferte de publicitate. Cu toate acestea, numărul proprietarilor de mașini care doresc să facă reclamă este mult mai mare decât numărul de oferte publicitare! Miza este să dețineți o mașină atrăgătoare pe care să o parcați frecvent în locuri aglomerate. Dar există oferte și în zonele rurale, unde companiile mai mici tind să facă reclamă pe o perioadă mai lungă de timp. Posibilitățile de venit sunt diferite și depind de client, vehicul, kilometraj și locație. Venitul de până la 200 de euro pe lună este posibil!

Folyo

Cea mai simplă și probabil cea mai profitabilă opțiune este noua, tânăra companie Folyo. Ideea este de a avea mașina acoperită cu publicitate nu este nouă, dar cine își pune mașina la dispoziția celor de la Folyo are numai și numai de câștigat. Cu cât mai mulți kilometri parcurgeți cu atât mai mare este șansa de a fi văzuți de potențiali consumatori, respectiv cu atât mai mulți bani puteți câștiga. În funcție de suprafața mașinii acoperită cu folie, șoferii participanți pot câștiga între 400 și 700 de euro pe lună.

Unele dintre puținele condiții de bază pe care trebuie să le îndepliniți – trebuie să conduceți cel puțin 40 de kilometri cu mașina într-o anumită zonă în fiecare zi, iar mașina ar trebui să îndeplinească anumite criterii formale (vârstă, stare etc…).

Este atât de ușor – instalați aplicația Folyo (în prezent este disponibilă doar o versiune iOS), înregistrați-vă, alegeți o campanie disponibilă, aveți mașina învelită în folii în câteva ore și plecați. Toate informațiile le găsiți pe www.getfolyo.com.

2. Șofer de transfer

Compania Breder transferă vehiculele Porsche în toată Europa și oferă, de asemenea, servicii de transfer VIP.

Un alt furnizor este Hartmann Fleet Professional, care caută și șoferi de transfer. Companiile de închirieri auto, cum ar fi Europcar, Sixt, Hertz sau Enterprise, au nevoie, de asemenea, de personal pentru transferuri de vehicule.

Cerințe: experiență de conducere, fiabilitate, discreție.

Plata este foarte diferită în funcție de angajator. Este posibil ca pentru munca dvs. să fiți plătit pe oră, precum și să fiți achitați în funcție de distanța parcursă sau de tariful forfetar pentru fiecare vehicul transferat.

3. Serviciu de înmatriculare a vehiculului

Oferiți-vă serviciul de a înmatricula mașinile altora. Ce presupune asta? Înmatricularea mașinilor folosite de dealeri auto și persoane fizice, finalizarea tuturor formalităților, inclusiv transferuri de vehicule.

4. Livarea produselor alimentare

Activitatea serviciilor de livrare este în plină expansiune, astfel încât industria are nevoie și de o mulțime de șoferi. Fie cu vehiculul propriu, fie doar cu permisul de conducere valabil. Lanțurile de comenzi precum Call-a-Pizza sau Smileys au întotdeauna locuri de muncă.

5. Curierat

Șoferii cu propriile mașini în calitate de curieri sunt, de asemenea, mereu căutați, indiferent că este vorba de medicamente, acte sau alte bunuri. Ceea ce contează este ca serviciul să fie livrat rapid!

Companii precum Uship, GO !, Twister și DPD oferă locuri de muncă, unele au nevoie de șoferi propria mașină.

6. Folosiți agențiile de carpooling și oferiți carpooling.

Platforma BlaBlaCar este deosebit de populară.

Folosiți carpooling

Carpooling-ul este un mod popular de a câștiga bani cu mașina. Călătoriți cu familia în weekend și mai aveți loc în mașină? Atunci vă puteți oferi serviciul de transport persoane pe BlaBlaCar, serviciu care vă va aduce un venit suplimentar, reducându-vă și costurile de călătorie. De altfel, înregistrarea și oferirea călătoriei nu vă obligă să-i luați pe toți. Aplicația sugerează și un preț care poate fi estimat pentru călătorie. Cu acest calcul automat, pot fi evitate disputele cu pasagerii din cauza prețului. Lucrul fain este nu numai că puteți să vă acoperiți cu ușurință cheltuielile de călătorie, ci și să cunoașteți oameni noi!

Prin intermediul platformelor online precum BlaBlaCar, fahrgemeinschaft.de sau Flinc, puteți găsi persoane pentru aproape fiecare călătorie care au aceeași destinație, dar fără mașină proprie. Vei cunoaște oameni, călătoria nu este atât de plictisitoare și costurile de combustibil sunt împărțite. BlaBlaCar oferă 35.000 de călătorii pe weekend. Rutele de top din Germania includ Berlin – Munchen, Köln – Hamburg, Frankfurt – Berlin sau Munchen – Dresda. Carpoolingul este popular și în zonele rurale și este adesea singura modalitate de a ajunge acolo.

Oportunități de câștig: Costurile de călătorie sunt partajate, în funcție de distanța și numărul de pasageri, economisiți mulți bani. O călătorie de la Hamburg la Berlin aduce în jur de 20 de euro pe pasager, costurile pe benzină sunt repede recuperate.

7. Oferiți propria mașină spre chirie

Este vorba de furnizori cum ar fi Drivy, SnappCar și Turo. Cu ajutorul acestor platforme, oricine își poate închiria mașina atunci când nu are nevoie de ea însăși. Mașinile private sunt inactive pentru o medie de 23 de ore pe zi. Operatorii platformei doresc să o schimbe, aducând împreună proprietarii de mașini și șoferii ocazionali.

Ca și utilizator înregistrat, mașina dvs. este oferită pe platformă și vă sunt trimise întrebări de închiriere. Desigur, puteți alege dacă doriți să închiriați părții interesate. Dacă ajungeți la un acord, tot ce trebuie să faceți este să predați cheia. Mașinile sunt asigurate prin intermediul platformelor de închiriere și există un serviciu de defecțiune.

8. Conduceți în calitate de șofer Uber

Dacă vă surâde ideea de a lucra în calitate de șofer pentru Uber, puteți utiliza propria mașină, nu îaninte să vă înregistrați pe site-ul web Uber.

9. Deveniți șofer de testdriver

DEKRA verifică periodic diverse magazine de reparații auto privind calitatea serviciilor și reparațiilor acestora. Pentru acest tip de test de calitate, puteți lucra ca și șofer de testdriver privat. Costurile pentru aceste servicii variază între 120 și 400 de euro.

10. Șofer de transport bunuri

Dacă călătoriți și aveți spațiu disponibil, puteți să-l oferiți prin www.checkrobin.at și, astfel, contra cost, puteți transporta bunurile altor altor persoane. Principiul este simplu – folosind o aplicație smartphone pentru Android și iOS sau platforma web, utilizatorii se pot înregistra în calitate de șoferi. Întregul proces are loc prin intermediul platformei folosind mesaje push. Numerele de telefon sunt, de asemenea, schimbate pentru securitate. Utilizatorii trebuie să definească în avans cât timp poate dura un program. Șoferii pot alege o sumă cuprinsă între 12 și 25 de euro și să facă oferta. Expeditorul poate accepta sau respinge acest lucru. Checkrobin percepe un comision de 3 euro. Banii de transport pentru șofer sunt înmânate în numerar. Potrivit operatorului, datele utilizatorului sunt șterse după fiecare călătorie.

Sper ca acest articol să fie util. În urma lecturii, voi ați ales deja o variantă convenabilă? Aștept răspuns în comentarii!

14 Comentarii

 1. Buna m-ar interesa numarul 5 curierat

  Răspuns
 2. Publicitate pe propria masina
  Sofer de transfer
  Livrare de produse alimentare

  Răspuns
 3. Buna ziua.
  Sunt interesat.
  Detin MERCRDES E KLASSE ,AN 2015.

  Răspuns
 4. Foarte bun articolul. Unde am putea găsi mai multe detalii?

  Răspuns
 5. Bună aș vrea să lucru ca șofer curier cu propia mașină să duc medicamente etc mulțumesc.

  Răspuns
 6. As vrea sa particip la sesiunea numărul 2.Sofer de transfer.
  Multumesc

  Răspuns
 7. Bună ziua, da sunt multe oportunități pentru un câștig in plus,eu sunt interesat să pot gasi ceva,am o mașină NISSAN ALMERA 2002 fabricație,nu știu cât noroc as avea dar pot incerca,ca șofer de transfer ar fii minunat ,singura problema nu știu bine limba germană, eu cred că este o șansă si o voi gasi.multumesc frumos pentru aceste informații.

  Răspuns
 8. Buna ziua, am 46 de ani și sunt de 1 și 9 luni in Germania și m-ar interesa ceva suplimentar dacă mi se potrivește
  Mulțumesc

  Răspuns
 9. Interesată

  Răspuns
 10. Cred ca informatiile dv.sint intradevar f.interesante.

  Răspuns
 11. VĂ MULȚUMESC
  INFORMAȚII DE CALITATE PENTRU CEI CE CAUTĂ UN VENIT SUPLIMENTAR . AL DOILEA JOB

  Răspuns
 12. Dau masina spre chirie

  Răspuns
 13. Ofer propria masina spre chirie

  Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest