Ajutor integrare

Ești pregătit pentru vinerea neagră?

Ce este vinerea neagră – Black friday?
Când este în acest an?

Termenul Black Friday a fost lansat în SUA, mai precis în zona Philadelphia din 1966 după Ziua Recunoștinței (Thanksgiving) și a fost folosit ca cel mai frecvent trafic de vineri din an.

Ulterior, acest termen a fost adoptat de către vânzători și folosit în zilele noastre cu cele mai multe deduceri, promoții și începutul sezonului de cumpărături de Crăciun.

În Germania, Black Friday 2006 a fost introdusă de Apple, deoarece grupul american a lansat pentru prima dată ofertele sale de Black Friday pentru clienții germani. De atunci, ziua s-a stabilit ferm în calendarul vânzătorilor germani.
Black Friday a fost practicat în ultima vineri a lunii noiembrie, iar anul trecut a fost organizat pe 25 noiembrie.

Anul acesta, Black Friday cade pe 29 noiembrie.
Black Friday 2019 va aduce promovare și reduceri, toate în favoarea clienților. Acest eveniment va genera 20% din vânzările anuale pentru multe magazine online. Pe lângă marele magazine online Amazon și Ebay, numeroși comercianți din diverse sectoare participă la Black Friday.
Printre acestea se numără companii cunoscute precum Otto, Saturn, Media Markt, Tchibo sau Zalando.

Cyber ​​Monday:

Ce este? Oricine a ratat în Black Friday sau nu a găsit potrivita ofertă poate merge la vânătoare trei zile mai târziu.
Cyber ​​Monday are loc întotdeauna luni după Black Friday, anul acesta pe
3 decembrie 2019.

Black Friday Amazon: Cyber ​​Week
Gigantul magazin Amazon numește o întreagă săptămână „Cyber-Week” în jurul Black Friday din 25 noiembrie până pe 3 decembrie și reprezintă astfel șapte zile de reduceri și oferte.
Amazon promite reduceri mari la produsele din toate categoriile pentru Săptămâna Cyber ​​și 55.000 de oferte fulger și oferte zilnice, care ar trebui reduse cu până la 50 la sută.

În România, Black Friday a fost organizat de mai multe ori pe an în 2019, așa că Altex Summer Friday, Spring și Toamna Black Friday, Flanco organizează Vinerea Neagră de primăvară, iar Emag organizează o Vinere Neagră din noiembrie cu o săptămână mai devreme.

Foarte interesant este faptul că România a ocupat locul 1 în lume după SUA Black Friday. În Europa, acest eveniment s-a extins rapid în Ungaria, Polonia și Cehia.

Lasă un răspuns