Discul de parcare – Parkscheibe

de | oct. 7, 2019 | Permis auto | 0 comentarii

Ce trebuie să știți despre discul de parcare, pentru a nu plăti vreo amendă!

Culoarea roz/pink este interzisă. În caz contrar, plătiți Amenda

Ce spune Regulamentul de trafic rutier (StVO) despre discul de parcare?
Discul de parcare este, oficial, semn de trafic. Dacă semnul direcțional oficial nu respectă specificațiile, acesta nu este valabil și veți plăti o amendă pentru parcare ilegală, fără disc (parțial) de parcare.
Valabil este numai cel albastru cu alb, fără reclamă pe față!

Aveți nevoie de disc de parcare când parcați motocicleta?

Da. Pentru motocicliști nu există o reglementare specială în spațiile de parcare cu termen. Aceasta înseamnă: Dacă vă parcați motocicleta pe un loc de parcare pe care utilizarea discului de parcare este obligatorie, trebuie să vă echipați motocicleta cu un disc de parcare.

Cu toate acestea, întrucât atașarea discului de parcare pe motocicletă nu este întotdeauna ușoară, există și modele perforate pe piață. Un disc de parcare perforat este deosebit de potrivit pentru o motocicletă, deoarece puteți atașa discul de parcare cu ajutorul unei legături de cablu. Acest lucru vă va împiedica să plătiți o amendă pentru parcare fără disc de parcare.

Amenzile:

Nu sunt de neglijat: 30 minute-10€; 60 minute-15€; 180 minute 30€

Cum folosiți corect discul de parcare. Atenție la timpul sosirii – Ankunftszeit

În cazul în care aveți un indicator ca cel de mai sus și aveți dreptul să parcați pentru timp de două ore numai dacă folosiți discul de parcare –Parkscheibe, atunci nu aveți dreptul să depășiți timpul maximal! Cu alte cuvinte, dacă vă parcați vehiculul dvs. la ora 12.03, înseamnă că trebuie să setați discul de parcare la următoarea jumătate de oră, adică ceasul de la 12:30, respectiv, puteți parca până la ora 14:30.

Dacă parcați exact la ora 12.15, setați, de asemenea, ora de parcare exact la 12.30, nu în mijlocul zonei albe dintre cele două linii între orele 12.00 și 12.30 și parcați până la ora 14:30.

Dacă vă parcați mașina la ora 12.28, atunci ora 12.30 este setarea corectă a contorului de parcare!

Dacă parcați mașina la 12.30, puteți introduce discul de parcare la 13.00, deoarece noua jumătate de oră a început deja, rotunjind-o până la următoarea jumătate de oră si puteti parca pana la ora 15:00.
Vă doresc drumuri bune.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest