Sunt Viorica Robina, cea care lucrează cu tine și lângă tine pentru ca tu să obții rezultatele dorite.

Povestea mea

Numele meu este Viorica Robina – Migrantă Independentă. De peste două decenii sunt instructor auto în Germania și Consilier MPU (Medizinisch Psychologische Untersuchung).
Pe scurt despre mine: am 55 de ani, vârstă pe care am împlinit-o la data de 11.11.2022. M-am născut în România, dar de 30 de ani locuiesc și activez în Germania.

Pe parcursul celor două decenii în calitate de instructor am deschis trei școli auto și am avut sute de elevi de diferite naționalități. Printre ei au fost și români care și-au dorit să învețe și, ulterior, să susțină examenul pentru carnetul de șofer în limba română. Eu le-am oferit această șansă.

Azi, dacă aș aduna toți kilometrii făcuți împreună cu elevii mei, aș putea spune cu certitudine că am înconjurat pământul de 30 de ori.

Începutul consilierii

Consilierea privind obținerea permisul auto în Germania, sfaturi legate de integrare și lecțiile online privind limba germană au devenit o prioritate începând cu 2017.

Totul a început de la istoria unui cetățean român stabilit în Germania care a dat de permis în România, unde era în concediu, deși era anunțat în Germania. Rezonanța postării mele în comunitatea noastră m-a surprins. Am remarcat o lipsă acută de informație.

De necrezut! Atunci mi-am dat seama că este nevoie de sprijinul meu în toată Germania. În următoarele zile după acea postare am fost contactată de peste 300 de oameni pe Facebook, la telefon sau pe Whatsapp. Am rămas fără cuvinte. Astăzi pot spune cu mâna pe inimă că acea postare mi-a schimbat viața!

Primul manual auto german tradus în română

La sugestia oamenilor am tradus manualul de legislație auto din limba germană în limba română, am început să fac webinare online, videoclipuri și live-uri pentru toți concetățenii care își fac carnetul de șofer în Germania și nu știu bine limba. Toată informația bine structurată poate fi găsită inclusiv în Cursurile Online.

Informez și susțin românii în Germania

Următoarea decizie radicală din viața mea a fost să închid pe rând toate cele trei școli auto și să mă concentrez pe consilierea concetățenilor care au nevoie de sprijin în obținerea permisului auto.

Îi ajut atât pe cei care doresc să îl obțină pentru prima dată, cât și pe cei care vor să reobțină dreptul de a conduce pe teritoriul Germaniei după suspendare prin susținerea testului MPU. Am cunoscut zeci sau poate sute de oameni neinformați, care conduceau fără permis auto pe teritoriul Germaniei. De atunci informez, susțin și vizitez oameni în toată Germania.

Muncă, lacrimi, durere și ambiție

Acestea sunt lucrurile minunate cu care m-am ocupat până în momentul de față și pe care le fac cu o pasiune nemărginită. Până să ajung aici, am trecut prin multe încercări ale vieții, bune și rele. A fost nevoie de muncă, lacrimi, durere, voință necondiționată, ambiție…

Despre toate peregrinările mele vă voi povesti într-o carte autobiografică la care deja lucrez. Dar am trecut peste toate datorită credinței nemărginite în bunul Dumnezeu și în mine însămi, datorită dorinței de a trăi o viață mai bună într-o țară străină care între timp a devenit „acasă”. Nu mă opresc aici, or, aceasta nu este unica treaptă pe care vreau să o urc. Sunt conștientă că mai am încă foarte multe de învățat și ulterior de împărtășit cu voi.

Summit-ul Femeilor de Succes Din Germania

Așa am luat decizia în primăvara anului 2019 de a aduna femeile românce și moldovence care locuiesc în Germania într-o întâlnire numită SUMMIT-UL FEMEILOR DE SUCCES din Germania. Un eveniment extraordinar care ne-a unit pe toate și ne-a dat ocazia să ieșim din umbră și să le dovedim oamenilor că noi, femeile, suntem o putere magică care poate schimba mentalități.

Văzând acest succes, rezultatele nu s-au lăsat așteptate. Femei din întreaga Germanie au prins curaj, au deschis businessuri și asociații, au început să socializeze. Cu această ocazie am luat și eu o hotărâre:

Voi începe să îmi dezvălui secretele care mi-au adus aceste rezultate minunate.

Cursuri online de dezvoltare personală

Începând cu perioada de criză Corona, am oferit cursuri online de dezvoltare personală și am dat mai departe cunoștințele mele adunate în acești 30 de ani în Diaspora. Sunt mândră de faptul că unii dintre participanți au început să își trăiască visul datorită inputului primit de la mine.

În cursurile mele online vorbim despre poziționare în business într-o lume plină cu de toate, despre cum să îți descoperi scopul vieții sau despre cum să le dai oamenilor o valoare care îți dublează venitul.

Da, în cursurile mele vorbim despre bani, un lucru care la noi, la români, nu este prea bine văzut. Dar dacă vedem banii numai ca rezultatul folosului pe care noi îl oferim oamenilor, atunci banii sunt un dar de la bunul Dumnezeu.

„În belșug trăind, dau oamenilor un folos mulțumind lui Dumnezeu”.