despre mine

Numele meu este Viorica Robina – Migranta Independentă, de peste două decenii sunt instructor auto în Germania și Consilier MPU (Medizinisch Psychologische Untersuchung).
Pe scurt despre mine: am 52 de ani, vârstă pe care am împlinit-o la data de 11.11.2019. M-am născut în România, dar de 30 de ani locuiesc și activez în  Germania.

Pe parcursul celor două decenii în calitate de instructor am deschis trei școli auto și am avut sute de elevi de diferite naționalități. Printre ei au fost și români, care și-au dorit să învețe și, ulterior, să susțină examenul pentru carnetul de șofer în limba română. Eu le-am oferit această șansă. Azi, dacă aș aduna toți kilometrii făcuți împreună cu elevii mei, aș putea spune, cu certitudine, că am înconjurat pământul de 30 de ori.

Consilierea privind obținerea permisul auto în Germania, diferite sfaturi legate de integrare, precum și lecțiile online privind limba germană – au devenit începând cu 2017 o prioritate. Totul a început de la istoria unui cetățean român stabilit în Germania, care a dat de permis în România fiind în concediu, cu toate că era anunțat aici. Rezonanța postării mele în comunitatea noastră m-a surprins. Am remarcat o lipsă acută de informație. De necrezut. Atunci mi-am dat seama că este nevoie de ajutorul meu în toată Germania. În următoarele zile după acea postare am fost contactată de peste 300 de oameni pe Facebook, messenger, telefonic, sms, Whatsapp. Am rămas fără cuvinte. Astăzi, pot spune cu mîna pe inimă – acea postare mi-a schimbat viața!

Astfel, la sugestia oamenilor am tradus manualul de legislație auto din limba germană în limba română, am început să fac webinare online, videoclipuri, live-uri pentru toți concetățenii care își fac carnetul de șofer în Germania și nu știu bine limba germană. Toată informația bine structurată poate fi găsită, inclusiv, în Cursurile Online.

Următoarea decizie radicală din viața mea a fost să închid pe rând toate trei școli auto și să mă concentrez pe consilierea concetățenilor care au nevoie de ajutor în obținerea permisului auto, atât pentru cei care doresc să îl obțină pentru prima dată, cât și pentru cei care vor să îl reobțină dreptul de condus pe teritoriul Germaniei după suspendare, prin susținerea testului MPU. Am cunoscut zeci sau poate sute de oameni neinformați, care conduceau fără permis auto pe teritoriul Germaniei. De atunci informez, susțin și vizitez oameni în toata Germania.

Acestea sunt lucrurile minunate cu care m-am ocup până în momentul de față și pe care le fac cu o pasiune nemărginită. Până să ajung aici, am trecut prin multe încercări ale vieții, bune și rele. A fost nevoie de muncă, lacrimi, durere, voință necondiționată, ambiție… Despre toate peregrinările mele vă voi povesti într-o carte autobiografică, la care deja lucrez. Dar, am trecut peste toate datorită credinței nemărginite în bunul Dumnezeu și în mine însumi, datorită dorinței de a trăi o viață mai bună într-o țară străină care între timp a devenit „acasă”. Nu mă opresc aici, or, aceasta nu este unica treaptă pe care vreau să o urc. Sunt conștientă că mai am încă foarte multe de învățat și ulterior de împărțit cu voi.
Așa am luat decizia în primăvara anului 2019 de a aduna femeile românce și moldovence care locuiesc în Germania într-o întâlnire SUMMIT-UL FEMEILOR DE SUCCES din Germania. Un eveniment extraordinar care nu numai că ne-a unit pe toate și mai mult, nu, acest eveniment ne-a dat ocazia de a ieși din umbră, de a dovedi oamenilor că noi femeile suntem o putere magică care poate schimba mentalități.
Văzând acest succes, rezultatele nu s-au lăsat așteptate. Femei din întreaga Germanie au prins curaj, au deschis Business-uri, asociații, au început să socializeze. Cu această ocazie am luat și eu încă o hotărâre:
voi începe să dezvălui secretele mele care mi-au adus aceste rezultate minunate.
Începând în acea perioadă de criză Corona, am oferit cursuri online de dezvoltare personală, am dat mai departe cunoștințele mele adunate în acești 30 de ani în Diaspora. Sunt mândră de faptul că unii dintre participanți au început să își trăiască visul datorită input-ului primit de la mine.
Cursurile mele online despre poziționare în Business, într-o lume plină cu de toate, despre felul cum îți descoperi scopul vieții și înveți să dai valoare oamenilor, o valoare care îți dublează venitul.
Da, în cursurile mele vorbim despre bani, un lucru care la noi la români nu prea este bine văzut. Dar dacă noi vedem banii numai ca rezultatul folosului pe care noi îl oferim oamenilor, atunci banii sunt un dar de la bunul Dumnezeu.

Fraza care mă caracterizează este: „În belșug trăind, dau oamenilor un folos mulțumind lui Dumnezeu”.