Test MPU

Depunerea cererii pentru recăpătarea dreptului de condus în Germania

Găsește în acest articol informații utile, în ambele limbi, legate de depunerea cererii pentru recăpătarea dreptului de conducere pe teritoriul Germaniei, drept suspendat anterior prin decizia tribunalului sau a celor de la Biroul de Permise.

Entziehung der Fahrerlaubnis retragerea dreptului de a conduce

Das Amtsgericht hat Ihnen durch Urteil/Strafbefehl vom… die Fahrerlaubnis entzogen. Tribunalul sau cei de la permise ți-au retras dreptul de a conduce pe teritoriu Germanie.

Die ausgesprochene Sperre läuft am …..ab. Suspendarea se termină pe data de….
Wir unterrichten Sie über das Verfahren der Erteilung einer neuen Fahrerlaubnis nach Ablauf der Sperre, damit Sie dann keine langen Wartefristen  haben. Noi vă informăm despre pașii pe care trebuie să îi urmați pentru depunerea cereri pentru a nu pierde mult timp.

Eine neue Fahrerlaubnis darf erst erstellt werden, wenn Sie einen entsprechenden Antrag nach § 21 FeV gestellt haben und sich keine Bedenken gegen Ihre Eignung ergeben.
Dreptul de a conduce aici va fi dat numai dacă cei de la permise nu au suspiciuni în privința comportamentului tău.

In bestimmten Fällen muss auch eine medizinisch-psychologische Begutachtung gefordert werden. În multe cazuri se poate cere un test medical-psigologic.
Um sich auf eine solche Begutachtung vorzubereiten, empfehlen wir Ihnen, die Sperrzeit zu nutzen um sich zu informieren. Pentru acest test recomandăm să vă informați și pregătiți.

Wenn Ihnen die Fahrerlaubnis innerhalb der Probezeit entzogen worden ist, so darf eine neue Fahrerlaubnis nur erteilt werden, wenn Sie noch zusätzlich an einem Aufbauseminar nach §2a StVG teilgenommen haben.
În cazul în care vi s-a luat dreptul de a conduce un vehicul pe teritoriul Germaniei în perioada de probă, trebuie să absolviți suplimentar și un seminar de reconstruire.

Wann und wo stelle ich den Antrag auf Neuerteilung einer Fahrerlaubnis?
Când și unde pot depune cererea?

Sie stellen den Antrag auf Neuerteilung einer neuen Fahrerlaubnis ca. 12-10 Wochen vor Ablauf der Sperrfrist beim zuständigen Einwohnermeldeamt/Führerscheinstelle.
Depuneți cererea între 10 și 12 săptămâni înainte de a trece suspendarea la biroul de permise de unde locuiți.

Was benötige ich zur Antragstellung?
De ce am eu nevoie la depunerea cereri?

-Biometrisches Passbild poză biometrică

-Sehtest( bei FZ bis 3,5t egal wo), und bei FZ ab 3,5t beim Augenarzt
Dovadă pentru ochi pentru vehicule până la 3,5 tone de oriunde, iar peste 3,5 tone de la un medic de ochi.

-Erste Hilfe Bescheinigung curs de prim ajutor

-Behördenführungszeugnis (wird beim Einwohnermeldeamt beantragt) Cazier de la primărie costă cam 13 euro. Le veți primi pe toate trei-german, românesc și european, vor fi trimise direct la ei.

Wichtig! Die Antragstellung muss persönlich erfolgen, da eine Unterschrift für den Führerschein im Vorfeld zu tätigen ist
Important! Cererea trebuie depusă personal deoarece este nevoie de semnătura personală pentru permis.

23 thoughts on “Depunerea cererii pentru recăpătarea dreptului de condus în Germania

 1. almasi david spune:

  si daca nu vio cere anularea permisulul? ca nu mai vreau sa conduc an Germania? asta dupa 3 examene MPU ratate

  1. Daniela Juganaru spune:

   Ne găsiți de luni până vineri la numărul de telefon 01721411140

 2. Cristina spune:

  De ce nu raspundeti la telefon

  1. Daniela Juganaru spune:

   Bună dimineața. Scrieți-ne vă rog aici cu ce vă putem ajuta?

   1. Ardeleanu Valentin spune:

    Buna ziua, nu am putut participa la webinarul din 20.08.2020. Când mai are loc altul?

  2. Ardeleanu Valentin spune:

   Buna dimineața , nu am putut sa particip la Webinar-ul din 20.08.2020. Când mai are loc altul?

   1. Daniela Juganaru spune:

    Webinarele pe pregătire pentru testul MPU au loc în fiecare zi de joi în două sesiuni – dimineața la ora 10.00 și seara la ora 20.30.

 3. Sabău Marius spune:

  Buna,mia fost luat permisul pt alcool in anul 2016 si suspendat dreptul până în aprilie 2018,în noiembrie 2018 am fost oprit la pasau si ma găsit ca am o amenda de 1200€ pe care am.si.platito pe loc în urma cercetări facut la cel moment de poliția de la pasau ma găsit ca nu aveam voie să circule pe germania până în aprilie 2018 și mi-a spus că în acel moment nu mai e nici o problemă si nu mi-a adus nimeni la cunoștință de vre-o cerere su ceva de genul, drept pt care am circulat pe germania până în data de 26 06 2020 cand am fost oprit de poliția de frontieră de la salzburg si anunta ca nu imi mai pot continua traseul numai dacă vine alt șofer în locul meu, mentionez ca sunt sofer de camion si ca am mai fost oprit de poliția germană în mai multe locuri si nici o dată nu mi-sa adus la cunoștință până acum de această cerere, intrebarea mea este unde as putea sa depun aceasta cerere si cam cat timp durează până se aproba, daca se probă. Va multumesc anticipat

 4. Soldea spune:

  Buna ziua,
  As putea dobandi permisul de conducere in germania daca urmeaza sa imi fie anulat permisul de conducere in romania?

 5. Dana spune:

  Buna ziua. In septembrie se face al trei-lea test la păr, ce urmează după???
  Multumesc

  1. Daniela Juganaru spune:

   Contactați-ne la numărul de telefon 01721411140

  2. Daniela Juganaru spune:

   Bună ziua. Lăsați-ne vă rog un număr de contact să vă ajutăm.

 6. Ivan alexandru spune:

  Sarut mana doamna Viorica, se poate sa ma ajutati si pe mine cu o informatie?
  Acum o luna mi-au oprit dreptul de a conduce pe teritoriul Germaniei si nu stiu pentru cat timp din cauza ca am condus sub influenta anfetaminei
  Am primit 700€ amenda si stiu ca nu mai am dreptul de a conduce.
  As vrea sa stiu daca imi mai pot recapata acest drept pe teritoriul Germaniei.
  Permisul este German

  1. Daniela Juganaru spune:

   Lăsați, vă rog, un număr de contact ca să vă contactăm.

 7. BLOJU spune:

  Antrag auf Neuerteilung einer Fahrerlaubnis
  Pentru persoane cu domiciliu in Romania,
  unde gasim acest formular ?

 8. Adrian Craciun spune:

  Buna . Sunt într-o situație disperată. 2018 mă prins cu bicicleta beat. Nu aveam permis de a conduce și nici Fahrerlaubnis. Am depus apoi cererea acum 2 ani după cele întâmplate pentru a face școală de șoferi , acum câteva zile luasem carnetul de conducere , am voie sa conduc dar cei de la Fahrerlaubnis Stelle îmi cer acum un mpu care costa bani asta după ce am investit in carnet vreo’ 3000 de euro și cumpărat și mașina că acum sa îmi ia dreptul de a conduce. Sunt la limita răbdării. Nu știu cum să fac sa rezolv acum și problema asta. Va mulțumesc anticipat pentru orice sfat sau ajutor

 9. Vieru Marian spune:

  Bună seara doamna Viorica am o problemă urgentă dacă mă puteți ajuta contra cost în 2019 am condus în germania un scuter de 59 ccm nu aveam permis de conducere. Am fost oprit de poliție de mai multe ori tot în 2019 am fost în România am învățat și am luat permisul. Dar am fost dat în judecată cu acel scuter pe 15 august 2020 ma.u chemat la proces am fost și mi.au suspendat permisul pe 6 luni problema e că îm expiră termenul și eu nu știu ce trebuie să fac să îmi recuperez permisul vă rog să vă faceți timp si pentru mine

 10. Iosif laurențiu sorin spune:

  Buna seara ! Am permisul luat de anul trecut din februarie si anul acesta in februarie trebuia sa il primesc inapoi . In lipsa de cunostinta si avand probleme cu limba germană nu am stiut pașii care trebuie urmați. Acum cateva zile am avut termin la adac karlsruhe si mi.au zis ca am nevoie de un formular pe care trebuie sa il completez , copie buletin , un test la ochi si inca ceva cred . Va rog daca ma puteti ajuta sa îmi spuneți exact ce e nevoie si unde pot gasi acest formular si restul . Va multumesc frumos

 11. Corina spune:

  Bună ziua! Dacă a fost luat permisul german în perioada de probă, din motiv că a plecat de la locul accidentului, care e procedura de redobîndire a acestuia? Cei de la poliție au zis să aștepte o scrisoare, dar au trecut aproape 3 luni și nu se știe nimic, nu a primit nici o scrisoare. Vă mulțumim anticipat!

 12. Stancu spune:

  Buna am sieu oproblema cu permisu eu locuiesc an germania si maoprit politia și mazis ca nam dreptu de aconduce aiti ca nu mai am punte ce trebuie sa fac

 13. Oprica Denis spune:

  Buna ziua , la mine ii puțin mai complicat … deci m au prins cu alcool la volan pe teritoriul german ,mi-au pus un D tăiat pe spate.. m-au pus sa fac un IFS curs , după ce l-am terminat n-am mai auzit nimic de ei , și nu pot face absolut nimic , am fost la poliție , la zullasung .. peste tot și nimeni nu îmi poate da nici o informație , ce ar trebui sa fac ? Mulțumesc anticipat !

 14. arpad spune:

  buna seara.
  de unde pot sa iau un formular pentru dreptul de a conduce pe teritoriul germaniei. in noiembrie 14 mi se termina suspendarea de 9 luni. am inteles ca trebuie sa fac o cerere inaite de a mi se termina suspendarea cu 10 sau 12 sap. inainte.
  va intreb.
  de unde pot lua formularu si ce trebuie sa mai fac.
  va multumesc.

  1. T@d spune:

   Buna ziua, va multumesc pentru ca ne-ati contactat. Va rog sa ne sunati la +49 (0)172 14 11 140. Va multumim. VIORICA ROBINA Team

Lasă un răspuns