Cum judecă judecătorii și ce vă recomandă avocații

de | nov. 22, 2019 | Permis auto | 0 comentarii

Zilnic zeci de șoferi apar în fața tribunalului (Autofahrer vor Gericht) din cauza amenzilor, a punctelor, care se soldează cu interdicții de conducere, uneori chiar cu închisoare. Im Namen des Volkes, în numele poporului! spune un judecător când dă sentința.

Ce se întâmplă când comiteți infracțiuni grave în traficul rutier? Cum judecă judecătorii și ce vă recomandă avocații clubului ADAC.

Sala de ședințe A 9 a tribunalului district München. Judecătoarea Iris Koch are, ca întotdeauna, un program consistent. Astăzi sunt 19 contestații împotriva amenzilor. Fiecare proces durează între 10 și 20 de minute.

Să luăm primul caz. Judecătoarea Koch împreună cu șoferița Carmen N și avocatul se uită la videoclipul înregistrat de poliție. Șoferița a condus cu 33 km/h mai repede – 93 km/h, în loc de cei 60 km/h permiși. Asta înseamnă 160 € amendă, două puncte în Flensburg și interdicție de condus pentru o lună. Carmen N. nu a fost de acord, prin urmare, a făcut un apel, de aceea astăzi este în instanță. Judecătoarea dă dreptate polițistului. Amenda rămâne.

Șoferilor din Germania le place să se certe des cu tribunalul. Numai în München 2018 au fost înregistrate mai mult de 7000 de cazuri de infracțiuni administrative, cum ar fi vorbitul la telefonul mobil în timpul șofatului sau condusul cu viteză excesivă. În plus, au existat 4263 de cazuri penale precum părăsirea locului accidentului (Unfallucht) sau condusul mașinii în stare de ebrietate. Și aproape 5100 cazuri civile de trafic. Clasice sunt certurile șoferilor implicați în accidente sau cu asigurarea.

Sunt ascultați avocații, sunt privite pozele, videoclipurile. Inculpatul apare, de obicei, cu avocatul și spune versiunea sa. Judecătoarea ascultă. „Majoritatea oamenilor merg la tribunal doar o dată în viață”, spune ea. „Ei ar trebui să se simtă luați în serios și tratați corect”.

Un alt caz – o altă infracțiune în trafic. Este chiar înainte de pauza de prânz. Klaus Weng a apărut fără avocat. Se apără singur. A condus cu 27 km/h mai repede decât se permitea, pe Landshuter Allee din München. A fost „prins” de un polițist cu pistol cu ​​laser. În astfel de cazuri, nu există o fotografie sau un alt film. Polițistul confirmă că rezultatul este corect. Weng nu este de acord. El a fost detectat oblic în fața polițistului de către pistolul cu laser. „Nu pot conduce mai repede de 60 km/h”, subliniază șoferul din nou, „niciodată nu am călătorit cu 90 km/h”. Judecătoarea îl sfătuiește să nu se opună amenzii 100 €, în caz contrar, va trebui să meargă în o nouă ședință de judecată și atunci va suporta achitarea taxelor judiciare mai scumpe pentru el. Domnul plătește amenda.

Sala de consiliu A 21. Judecătorul Sedlmayr negociază dosare penale. Un procuror, doi avocați de apărare și un traducător iau loc.


Doi ofițeri îl conduc pe inculpatul încătușat în interior. Un muncitor în construcții din România se află în arest de aproape șase luni. „Acest lucru se întâmplă foarte rar în cazurile de trafic rutier”, explică judecătorul. Dar s-au adunat mai multe infracțiuni: în timp ce era liber condiționat (Bewährung) a condus în München și în alte orașe de mai multe ori fără permis sau cu unul fals și nu are reședință permanentă în Germania. Acuzatul îl asigură pe judecător cu capul plecat că îi pare foarte rău de cele întâmplate. El vrea acasă în România, soția sa așteaptă un copil în noiembrie. Sentința este „pedeapsă privativă de libertate totală pe o perioadă de șapte luni”. Apărarea militează pentru șase luni și două săptămâni. „Condusul fără permis nu este o infracțiune banală, dar principalul motiv pentru închisoare este falsificarea documentelor. Niciun sistem juridic nu tolerează dacă nu respectați regulile”, spune judecătorul.

Un alt caz: Adevăr scump: 1800 € paguba. Expertiză aproximativ 3000€.

Schimbăm locația. O altă clădire a Judecătoriei din München. În sala de ședințe C 143 se referă la probleme civile. Aici, oamenii se plâng pe persoane private sau asigurările opuse. Judecătorul Saxinger cunoaște foarte bine dosarul, astăzi este vorba preluarea probelor. Cazul: un bărbat se ridică de la furgoneta de livrare a cumnatului său, o coreeană conduce o mașină de închiriat spre ușa șoferului. Cine este de vină? El rămâne la hotărârea luată înainte de alt judecător: fiecare își plătește daunele.

„Unii oameni cred că regulile nu se aplică tuturor”. Acest lucru este foarte important pentru toți judecătorii. Oamenii din sala lor de judecată ar trebui să înțeleagă de ce judecă așa un judecător. În multe cazuri, acest lucru nu funcționează întotdeauna. Judecătorul Sedlmayr își amintește bine de biciclistul care a condus pe roșu, spunând că el s-a uitat la drepta și la stânga și că nu a greșit cu nimic. „Unii oamenii cred că regulile nu se aplică tuturor”, spune el, „dar nu este așa”.

Legea traficului este viață pură”. Cu ce ​​întrebări se adresează membrii ADAC la consultanță juridică ? Mersul în instanță poate fi greu și ar trebui să apelați la un avocat.

Un serviciu gratuit pentru membri ADAC: 38 de avocați ai clubului din München răspund zilnic în medie la 1000 de anchete. Și în jur de 600 Avocații contractului ADAC ajută la fața locului. Consultanța juridică tratează probleme legate de mobilitate. De exemplu, cererile de întârzieri de zbor, probleme cu atelierul, probleme după un accident, precum și amenzi acasă și în străinătate. Și de multe ori, avocații îi sfătuiesc pe clienți dacă plimbarea în instanță își merită efortul. Întrebări adresate Dr. med. Markus Schäpe, șeful Centrului Centrul juridic al ADAC. În instanță, vin, cel mai des, cu problemele legate de drepturile în trafic.

De ce se ceartă șoferii atât de des? Legea traficului este viață pură. Unul conduce prea repede, altul provoacă un accident. Este nevoie de clarificări. Asta se întâmplă zi în zi.

Care sunt motivele? În multe cazuri, depășirea vitezei, ignorarea culorii roșu la semafor și accidentele incerte, unde nu-i clar cine este de vină și cine primește banii.

Când merită să mergi în instanță? Depinde de situație. Dacă este o interdicție de conducere, mulți luptă cu disperare. Pentru asta trebuie să puteți dovedi că aveți nevoie urgentă de permisul de conducere.

Cum rămâne cu îndoielile despre măsurarea vitezei? Aceste întrebări s-au pus de o sută de ori. Dar s-a demonstrat că dispozitivele sunt foarte bune.

Când cereți ajutorul unui avocat? Absolut într-un accident cu răniți. Și când vine vorba de permisul de conducere.

Cine plătește avocatul? De obicei subsemnatul, iar dacă nu are asigurarea de avocat, acesta poate deveni foarte scump. În rare cazuri statul.

Pentru acest articol am folosit din sursa: https://www.adac.de/_ext/motorwelt/adac-motorwelt-nov-2019.pdf

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest