Permis auto

Cu care plăcuțe pot scoate o mașină din țară?

Cu plăcuțele galbene putem duce o mașină în Romania, iar cu cele roșii de export – în Republica Moldova.

Noi reguli de la 1 aprilie 2015 Plăcuțele de înmatriculare pe termen scurt (Kurzkennzeichen) sunt destinate utilizării pe drumurile publice, fără ca vehiculul să fie înscris, la birourile de înscriere. Prin implementarea celui de-al doilea punct la Regulamentul de înregistrare a vehiculelor (FZV) se aplică noi reglementări începând cu 01.04.2015 privind atribuirea plăcilor de înmatriculare pe termen scurt. La cerere, autoritatea competentă locală de autorizare poate oferi o placă de înmatriculare temporară vehiculelor.


Legea germană în vigoare: § 16a FZV Verordnung über die Zulassung von Fahrzeugen zum Straßenverkehr (Fahrzeug-Zulassungsverordnung

– FZV) § 16a FZV – Probefahrten und Überführungsfahrten mit Kurzzeitkennzeichen (1) Ein Fahrzeug darf, wenn es nicht zugelassen ist, zu Probe- oder Überführungsfahrten in Betrieb gesetzt werden, wenn -es einem genehmigten Typ entspricht oder eine Einzelgenehmigung erteilt ist, -eine dem Pflichtversicherungsgesetz entsprechende Kraftfahrzeug-Haftpflichtversicherung besteht und, -es ein Kurzzeitkennzeichen führt. Acum se poate presupune că placa roșie ar fi potrivită pentru toate vehiculele care nu sunt înmatriculate, dar au verificarea tehnică. Este o practică obișnuită să radiați propria mașină înainte de a o vinde și a o încredința noului proprietar. Cu toate acestea, plăcuțele de înmatriculare roșii nu sunt aprobate pentru utilizare privată. Oricine le folosește în scop personal, comite o infracțiune. Persoanele private trebuie să apeleze la plăcuță pe termen scurt. Placa roșie este destinată numai dealerilor de mașini comerciale care îndeplinesc condițiile corespunzătoare. Placa roșie reprezintă în principal o economie de costuri și birocrație pentru dealerii de mașină.

Cu o placă de înmatriculare pe termen scurt, pot fi efectuate doar următoarele călătorii: -Transferul unui vehicul de la locul de cumpărare la locul de reședință -prezentare la TÜV sau DEKRA Atenție! Sunt valabile numai 5 zile!

Placa de înmatriculare pe termen scurt în străinătate Înmatricularea provizorie a unui vehicul cu plăcuțe de înmatriculare galbene este un act administrativ național. Nu trebuie utilizat în străinătate pentru a evita o autorizație de la distanță interzisă. Nu este absolut necesar ca placa de înmatriculare temporară a vehiculului să fie acceptată ca document oficial. Cu toate acestea, în cadrul Uniunii Europene, există din 2007 o datorie de recunoaștere a plăcuței de înmatriculare germană de 5 zile (Anerkennungspflicht). În consecință, utilizarea în UE este permisă. În plus, există alte state care tolerează placa de înmatriculare galbenă.

Țări din afara UE care acceptă indicatorul pe termen scurt:

Bosnia Iran Macedonia Elveția Belarus  

Deși recunoașterea plăcuței germane pe termen scurt este dată în alte țări europene, conform diferitelor rapoarte, există încă probleme. Oricine dorește să importe un vehicul în Germania sau să-l exporte în străinătate, ar trebui să treacă la o plăcuță de înmatriculare pentru export.

One thought on “Cu care plăcuțe pot scoate o mașină din țară?

  1. Draghici spune:

    Buna ziua! Pot importa din Germania un autoturism cu placa de inmatriculare pe termen scurt? Multumesc!

Lasă un răspuns