Ajutor integrare, Permis auto, Uncategorized

Costul unui carnet de șofer a „explodat” în ultimii ani. Citește acest articol să afli de ce.

Vreau să-mi expun părerea aici din ce cunosc din proprie experiență, în calitate de instructor auto in Germania și proprietar de școli auto de mai bine de 20 de ani, dar și din ce spun unii experții.

Aproape jumătate dintre germani asociază permisul de conducere cu un sentiment de libertate, după cum a constatat Asociația TÜV. Nu este surprinzător, așadar, faptul că 88% dintre cei chestionați consideră permisul de conducere ca fiind “important” sau chiar “foarte important” pentru a face față lucrurilor cotidiene din viață.
Cu atât de mult prestigiu, este cu atât mai dureros că a devenit atât de scump de dobândit.

Din care cauză?
Nu avem instructori! Este una dintre cauze.
Totul s-a scumpit! O alta.
Instructorii angajați doresc creștere de salariu! Încă una.

Așadar, costul unui permis de conducere a „explodat” în ultimii ani.

Poate ajunge până la 3500 € (în cel mai bun caz).
Mulți dintre romanii noștri îmi spun că au ajuns și la peste 5000€!!
Iar alții spun că au dat atâta amar de bani și nici măcar nu îl au!

Nu există un preț standard pentru un permis de clasa B. Fiecare școală de șoferi este liberă să își stabilească propriile prețuri pentru permisul de conducere. Prin urmare, merită să faceți comparații de preț.

Potrivit unui studiu realizat de ADAC,
– lecțiile de conducere de 45 de minute, costă între 55 și 70 € fiecare.
Numărul de ore necesare depinde de progresul fiecăruia de învățare. Am avut elevi și cu peste 100 de ore de condus, și nu puțini!
Unii au nevoie de 10 normale (Übungsstunden), alții de 25 de ore sau chiar mai multe.
– Media este de la 25 până la 40 de ore de condus.

În plus, pe lângă orele de exercițiu (Übungsstunden) mai există

– 12 lecții obligatorii pentru toți elevii, a câte 45 de minute fiecare: 4 pe autostradă, 5 în afara localității, 3 pe timp de noapte. Ele sunt mai scumpe cu cam 5-10 €.

De asemenea, toată lumea trebuie să plătească taxa de înscriere. Aceasta este între 200 – 400 de €.

Lecțiile de conducere de 45 de minute, care costă între 55 și 70 € fiecare.
Materiale de învățare: Pentru cărți, suporturi online și acces la aplicațiile pentru permisul de conducere etc., suma oscilează între 90 și 200 €.

Taxe de examinare:
Înscrierea la examenul teoretic, prin intermediul școlii de șoferi, costă între 60 și 70 €,
iar pentru proba practică între 160 și 250 €.

Cei care repetă proba practică trebuie să suporte costurile de 250 € încă odată.
– Taxe de examinare de la instituții:
circa 120 €.

Aproximativ 40 la sută dintre șoferii începători nu reușesc la proba practică pentru obținerea permisului de conducere clasa B, informează ADAC.

Alte costuri suplimentare:

Orice persoană care solicită un permis de conducere trebuie să facă dovada unui curs de prim ajutor (Erste Hilfe Kurs) și a unui test de vedere. Acesta din urmă nu trebuie să fie mai vechi de doi ani și trebuie să fi fost efectuat de un centru de testare a vederii recunoscut oficial. La un oftalmolog, acest lucru costă de la cinci euro, iar multe opticieni oferă testul oftalmologic gratuit. Costul fotografiei biometrice necesare pentru pașaport este de zece euro.

– Taxele percepute de autoritatea de circulație pentru solicitarea permisului de conducere variază – în funcție de statul federal – între aproximativ 38 și 70 €.

Asociația internațională pentru siguranță rutieră Moving a întrebat școlile de șoferi din diferite orașe despre costurile acestora. Rezultatele au arătat că școlile de șoferi din orașele medii sunt cele mai scumpe, cu o medie de 2.237 € pentru un permis de conducere clasa B.

Apropo, s-a constatat că în zonele rurale, tinerii intră în școlile de șoferi încă de la vârsta de 16 ani. Asta pentru că legea le permite să conducă o mașină de la 17 ani, cu însoțitori.

În zonele metropolitane, unde există mai multe mijloace de transport în comun, tinerii se înscriu în școli după 20 de ani, abia când și-au finalizat studiile sau formarea profesională și își pot permite singuri achitarea.

Toate acestea fiind scrise și spuse, fiecăruia dintre noi nu-i rămâne decât să ia decizii în funcție de bani, posibilități și planuri pentru viitor.

Lasă un răspuns