Cel puțin trei motive pentru care merită să dețineți carnet de șofer!

de | nov. 24, 2022 | Ajutor integrare, Permis auto | 0 comentarii

Am mers cu trenul 7 ani… Mi-a ajuns. M-am scârbit de tren. La pediatru 36 km cu trenul, la lucru la fel. Plecam cu primul tren, la ora 4:52, ca să pot fi la lucru la ora 6. Toate astea până am zis: stop! M-am înscris la școala de șoferi, am luat permisul și ne-am luat o mașină în rate. Banii pe care îi dădeam pe abonamentul de tren, îi dau pe rata la mașină. Dar acum sunt liniștită. Merg unde vreau, când vreau. Nu mai depind de mersul trenurilor, de întârzierile lor… Nu mai îngheț prin gară.” Am recitit azi, comentariul acestei mame și primul gând care mi-a venit a fost – oare ce alte motive ar putea face un om, în condițiile actuale, să investească într-o școală de șoferi?


Trăim vremuri dificile. Ba pandemie, ba lockdown, ba război și toate acestea vin la pachet cu incertitudinea zilei de mâine. Ce urmează? Ce ne așteaptă? – este întrebarea ce stă pe buzele multora! Nimeni nu ne poate spune, dar una e sigur – orice nu s-ar întâmpla, nevoia de mobilitate care a crescut mult în ultimii ani. Iar această nevoie o poate suplini doar un permis de conducere.


Experiența mea de instructor auto de peste două decenii, îmi spune că un permis auto, mai ales în ziua de azi, când condițiile de angajare devin din ce în ce mai aspre, contează foarte mult. Cresc șansele:

1. Pentru a fi acceptat la un nou job sau pentru a te menține la actualul post de muncă.

Multe companii au început să fie destul de selective atunci când e vorba de angajare și dau prioritate celor care dețin un carnet de șofer. Dacă unele posturi cer experiență în domeniu, pentru altele e suficient să poți folosi mașina companiei. Credeți-mă, fiind în contact atât cu unii dintre foștii mei elevi, cât și cu mulți dintre proprietarii de firme de aici din Germania, știu ce zic.

2. Pentru posibilitatea de obține câștiguri suplimentare.

Să ai un carnet de șofer e o binecuvântare în această perioadă. Permisul poate deveni o sursă suplimentară de venit. Este o garanție a faptului că în orice situație este nevoie de șoferi. Am făcut și un articol (click aici) acum doi ani (în pandemie) la acest subiect. Așa sau altfel, până azi au rămas în vigoare diferite oferte (mini joburi), care mereu caută posesori de permise.

3. Pentru deplasări în interes personal, de siguranță.

Este exact ceea despre ce scriam la început. Pandemia ne-a arătat cât de important este să ai propria mașină și să-ți poți duce familia în siguranță, pentru a evita contactul cu alții. La fel de importantă este autonomia în luarea deciziilor din viața privată, fără a ține cont de transportul public sau ajutorul prietenilor, indiferent că e vorba de vacanțe, călătorii, cumpărături, mutări (atât de specifice Germaniei) etc. Spunea cineva zilele trecute: „urmăriți câți oameni pleacă dintr-un oraș în altul pentru a lucra. De exemplu, în Sachsen unde trei sferturi din populația landului sunt plecați pentru 10 ore și chiar – 12 ore.” Vă imaginați câte ore din viață ne ia săptămânal drumul până la job și înapoi? Dar într-o lună?

Las acest subiect deschis, pentru că vreau să vă chem la discuții! Pe voi ce v-a motivat să dați de permis? Care din cele 3 aspecte de mai sus? Sau poate ați avut propriul motiv? Hai cu ele în comentarii.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu