Ce trebuie să știți în perioada de probă!

de | nov. 25, 2019 | Permis auto | 6 comentarii

Perioada de probă de doi ani a fost inclusă începând cu 1 noiembrie 1986. Motivul? Unul evident – mulți șoferi începători își supraestimau abilitățile sau aveau un comportament nesăbuit la traseu, ceea ce ducea la creșterea riscului de accidente. Drept soluție, a fost inclusă perioada de probă.

Potrivit Legii Traficului Rutier (StVO-Straßenverkehrsordnung) încălcările sunt pedepsite destul de grav, până la pierderea permisului de conducere și sunt împărțite în două categorii:
– infracțiuni grave schwerwiegende Vergehen (încălcări A, A-Verstöße), – infracțiuni mai puțin grave weniger schwerwiegende Vergehen ((încălcări B, B-Verstöße).

Care sunt consecințele încălcărilor în trafic, în perioada de probă?
1. Dacă se comite o încălcare gravă A-Verstöße, perioada de probă este prelungită până la patru ani și se cere participarea la un seminar de formare avansată.
2. Dacă pentru a doua oară se comite o încălcare gravă A-Verstöße, se face o avertizare și proaspătul șofer trebuie să efectueze o consultație de psihologie în trafic.
3. La a treia încălcare de tip A, permisul de conducere este retras.

Costul unui seminar de instruire se ridică la aproximativ 250 – 400 de euro și se face în grupuri de până la 12 participanți. În cadrul acestor seminare, se investigează greșelile în trafic, ca de exemplu, viteza excesivă etc. Un seminar avansat poate fi finalizat doar în școlile de șoferi special aprobate. În cazul unei infracțiuni cu droguri A sau alcool, este necesară participarea la un seminar special de pregătire avansată, în prezența psihologilor. După a doua sau a treia încălcare A în perioada de probă extinsă, permisul de conducere este retras. Urmează o perioadă de suspendare de cel puțin șase luni. Cu aproximativ trei luni înainte de expirare, șoferii începători pot solicita un nou permis de conducere. Aici se va cere, probabil, testul MPU.

Încălcări categoria A:

 • Nerespectarea cerinței legale de a circula pe dreapta (în curbe, pe dealuri, atunci când depășiți și aveți sens opus, amendă de 80 de euro și 1 punct în Flensburg.
 • Depășiri de viteză: dacă depășiți viteza maximă admisă cu 21 km/h sau mai mult. Amenda este de 70 de euro (în afara orașului) sau de 80 de euro (în oraș). În ambele cazuri, 1 punct este de asemenea dat.
 • Infracțiunea la distanță: Dacă distanța față de vehiculul din față este mai mică de 5/10 din valoarea jumătății tahometrului. Un punct din Flensburg și o amendă de cel puțin 75 de euro este aici în siguranță. Verstöße beim –
 • Depășirea – Überholen: Acolo unde este depășirea interzisă 70 Euro și 1 punct.
 • Depășirea pe dreapta în afara localităților (rechts Überholen) 100 Euro și 1 punct.
 • Necedarea priorității (Missachtung der Vorfahrt) cu accident 100 Euro și 1 punct.
 • Virajul greșit (Abbiegevergehen), ați pus în pericol viața pietonilor 70 de euro și 1 punct.
 • Infracțiuni pe autostradă (Verstöße auf der Autobahn). Cine nu se comportă adecvat sau cine folosește banda de rezervă (Seitenstreifen) primește 75 de euro și 1 punct.
 • Alcoolul la volan (Alkohol am Steuer). În calitate de începător aveți voie să conduceți cu 0 promile (Null-Promille-Grenze), în caz contrar amenda este de 250 Euro și 1 punct.
 • Comportamentul greșit la nivel cu calea ferată (Vergehen am Bahnübergang), care pune viața oamenilor în pericol 700 Euro, 2 puncte și permisul timp de 3 luni suspendat.

Șofatul fără însoțitor, permisul de conducere de la 17. Fahren ohne Begleitperson beim Führerschein ab 17. Cine se află în perioada de probă și este fără un supraveghetor la volan, trebuie să se aștepte la o amendă de 70 euro și 1 punct. În cel mai rău caz, această încălcare poate duce chiar la închisoare de până la un an.

Încălcările la trecerile de pietoni. Dacă conduceți cu viteză prea mare pe trecerea de pietoni, pe care tocmai un pieton era pe punctul să o traverseze, graba vă va costa 80 de euro amendă și un punct. Aceasta este, de asemenea, o încălcare A. De obicei, depinde și cu ce viteză ați condus.

Dacă ați comis o infracțiune A, în temeiul Codului penal (STGB), adesea, acestea conduc și la retragerea licenței. Exemple de infracțiuni în baza Codului penal sunt, potrivit FeV, scoaterea neautorizată de la locul accidentului, alcoolul la volan, interferențe periculoase cu traficul rutier, vătămare corporală din neglijență, omor din neglijență, pericol în traficul rutier.

Care sunt consecințele unei încălcări B în perioada de probă?

O încălcare de tip B în perioada de probă nu are consecințe.
Pentru două încălcări B, există o perioadă de probă de patru ani și organizarea unui seminar de formare. Dacă comiteți alte două încălcări ale B, veți primi un avertisment scris și recomandarea de a participa la o consultație de psihologie a traficului. Vezi procedura la încălcări A.

Ce este o încălcare B? Distincția dintre încălcarea A și încălcarea B, inclusiv câteva exemple, poate fi găsită în anexa 12 la Ordonanța permiselor de conducere (FeV). Adesea se poate presupune că încălcările B sunt mai susceptibile să fie comise în traficul staționar.

Cele mai frecvente încălcări tip B.

 • Au trecut mai mult de opt luni de la inspecția TÜV a vehiculul. Consecința aici este o amendă de 60 de euro și 1 punct din Flensburg.
 • Transportarea neconformă a copiilor în mașină. Din 2006, centura de siguranță este valabilă în toată Europa. Pentru fiecare copil fără centură și scaun este 1 punct în Flensburg și o amendă în valoare de 60 de euro. Câțiva copii care sunt transportați fără securitate costă 70 de euro.
 • Nerespectarea reglementărilor de asigurare a încărcării. Dacă nu ați asigurat în mod corespunzător încărcătura din mașina dvs., aceasta este considerată și o încălcare B, la 60 de euro și 1 punct în Flensburg. Dacă a venit pe lângă o amenințare, amenda crește până la 75 de euro.
 • Anvelope uzate. O altă încălcare B este atunci când scade sub adâncimea minimă de rulare de 1,6 mm. Consecința – 60 de euro amendă și 1 punct.
 • Parcarea pe autostradă. Dacă parcați vehiculul într-un mod necorespunzător pe autostradă – 70 de euro și 1 punct sunt incluse.
 • Îngrădirea accesului mașinii de pompieri, ambulanței sau poliției. Pentru parcarea în fața accesului pompierilor marcate oficial veți avea 65 de euro și 1 punct în Flensburg.
 • Pe drumuri confuze sau viraje ascuțite, trebuie să plătiți 60 de euro pentru această încălcare B. Ideea este păstrată în toate cele trei cazuri.
 • Protecție incorectă sau inexistentă a unui vehicul defalcat. Dacă rămâneți cu mașina dvs. și nu o asigurați conform reglementărilor, trebuie să vă așteptați la o amendă de 30 de euro. În plus, ați comis o încălcare B dacă este vorba de un pericol – este vorba de 60 de euro și 1 punct pe care trebuie să îl aștepți.

Vă rugăm să rețineți că acest articol este doar o recomandare!

6 Comentarii

 1. Bună ziua sunt în perioada de proba sa intimplat un accident o ciocnire ușoară într-un sens giratoriu
  Eu mam asigurat înainte sa întru în sens giratoriu dar persoana care mia tăiat fata nesemnalizind la ieșirea din sensul giratoriu am fost forțat sa aplic o frina de urgenta.eu am avut martor în mașină ceilalți mau acuzat ca eu nu mam asigurat politia ma întrebat în urma declarat-o dacă îmi recunosc vina sau nu eu eu am spus ca nu sunt vinovat ca celalalt mia tăiat fata nesemnalizind la ieșire din sensul gotatoriu

  Răspuns
 2. Bună ziua, dacă sunt începător am voie sa conduc pana în Ro?
  Este vre_o lege care sa îmi interzică? deoarece sunt începător?

  Răspuns
 3. Buna ziua
  Am 5 puncte și mai urmează sa iau 2 in perioada următoare dar încă nu am primit decizia acasă .Dacă fac seminarul pentru a reduce un punct pana vine decizia se i-a in considerare , și dacă exista posibilitatea de-a contesta o amenda pentru ca in Martie anul viitor îmi mai expira un punct și as vrea sa aman decizia pana in Martie a celor doua puncte care urmează sa vina , exista o posibilitate ??
  Va mulțumesc

  Răspuns
 4. Buna ziua!am o întrebare dacă ma puteti ajuta.Sunt in perioada de proba si am comis un accident unde am rupt un copac mergînd cu spatele .Am sesizat poliția la fața locului și mi-au întocmit un proces verbal cu o amendă de 100€ si dupa caz un punct.Spuneți-mi va rog este posibil să am restricția de a conduce?pe un oarecare termin sau nu!este prima încălcare in 7 luni de zile…Va multumesc anticipat!!!

  Răspuns
 5. Buna ziua!am o întrebare dacă ma puteti ajuta.Sunt in perioada de proba si am comis un accident unde am rupt un copac mergînd cu spatele .Am sesizat poliția la fața locului și mi-au întocmit un proces verbal cu o amendă de 100€ si dupa caz un punct.Spuneți-mi va rog este posibil să am restricția de a conduce?pe un oarecare termin sau nu!este prima încălcare in 7 luni de zile…Va multumesc anticipat!!!

  Răspuns
 6. Bună seara,am avut o încălcare de tip A acum 2 ani și automat s-a prelungit perioada de probă la 4 ani plus Ablaufseminar,am mai avut o abatere de tip A din cauza vitezei și am primit punct dar nu am apucat să primesc consultarea psihologică în trafic,iar acum am avut un accident din cauza mea ptr neacordarea priorității de dreapta dar momentan nu am primit nimic, acum întrebarea ar fi: ar trebui să primesc consultarea psihologică? Sau direct Mpu? Vă mulțumesc anticipat pentru eventuale-le răspunsuri

  Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest