Ajutor integrare, Comunitatea independenta

Ce pot face de Paște? Prezentarea generală a regulilor corona pentru toate statele federale

Interdicțiile de Paște și restricțiile de ieșire rămân valabile în toată țara. Germania se află în continuare în stare de urgență. Pot să-mi vizitez familia, să ascund ouă de Paști în iarbă verde sau să merg în excursii de o zi?
Regulile sunt diferite în statele federale. Cum stau lucrurile în cele 16 state federale?

Criza coronei restricționează sever posibilitățile fiecăruia dintre noi. În ziua de Paști mulți se întreabă ce este permis și ce nu. Reglementările statelor federale individuale din imagine de ansamblu (în ordine alfabetică).

Baden-Wurttemberg

Vizitele în familie în zilele de Paște: În Baden-Württemberg este permisă, în general, vizitarea familiei și a altor persoane. În afara spațiului public, sunt permise „întâlniri” de până la cinci persoane (Secțiunea 3 (2) teza 1 din Ordonanța Corona din Baden-Württemberg (BW-CV)). Excepții sunt pentru persoanele înrudite de prima linie, de exemplu părinții, bunicii, copiii și nepoții, care locuiesc într-un apartament comun, soții și partenerii lor. Adică, în aceste cazuri, ar fi permis chiar mai mult de cinci persoane să se întâlnească acasă la cineva.

Cu toate acestea: premierul Winfried Kretschmann (Verzi) și-a sfătuit cetățenii să nu viziteze rudele sau prietenii. Contactele sociale ar trebui să fie reduse la minimum. „Este dureros să spunem că nu trebuie să vizitați bunicii în acest an”, a recunoscut Kretschmann. „Dar persoanele în vârstă sunt în special riscate de virus.”
Excursii: Dacă dețineți o a doua casă în stat, puteți petrece Paștele acolo. Nu este recomandată o excursie de o zi, în Pădurea Neagră, dar nici nu este interzisă. Slujbele de Paște nu au loc.

Bavaria

Vizite în familie la Paște: în Bavaria, nimeni nu are voie să plece de acasă „fără un motiv întemeiat”. Acest lucru este clar din interdicția bavareză de contact (Bay-CV). Excepție se aplică partenerilor de viață, persoanelor în vârstă, bolnavilor sau persoanelor cu dizabilități, în cazul în care aceștia nu se află într-o instituție de profil. Ei pot fi vizitați. Copiii părinților separați pot sărbători Paștele în ambele gospodării. Excepții se aplică, de asemenea, pentru însoțirea răposaților și pentru înmormântare în sânul familiei (Secțiunea 1 (5) (f) CV-ul golfului)

Ce înseamnă asta? O persoană singură nu are voie să-și invite ruda de prin rang în apartamentul ei, în ziua de Paști. O vizită la părinții lor ar trebui, de asemenea, să fie „foarte bine luată în considerare și este recomandabilă doar dacă părinții sunt dependenți de ajutor extern, de exemplu în cazul în care au nevoie de ajutor pentru cumpărături”, continuă guvernul de stat Bavaria. Cu toate acestea, pentru a proteja cel mai bine rudele mai în vârstă împotriva infectării cu virusul corona, Ministerul de Interne recomandă ca aceste vizite să fie „menținute la minimum”.

Excursii: Excursii și sporturi sunt în general posibile. De exemplu, parcurile castelului Neuschwanstein din Allgäu rămân deschise pașionaților, în ziua de Paști, a anunțat administrația. Cu toate acestea, potrivit Ministerului de Interne, activitățile în aer liber sunt permise numai împreună membrii gospodăriei sau cu partenerul de viață.

Evaluarea a ceea ce este problematic și a ceea ce nu este în mâinile poliției competente, a spus Oliver Platzer, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne. Joacă mingea cu copiii din parc? „Practic, asta nu este interzis”, spune el. Cu toate acestea, poliția poate decide, de asemenea, în cazuri individuale să oprească jocul, de exemplu, distanța necesară nu poate fi păstrată sau alte persoane se alătură jocului. Acest lucru este valabil și pentru pauzele de pe bănci. „Nimeni nu se deranjează dacă cineva stă pe o bancă din parc”, a spus Platzer. Nu trebuie să stai prea mult acolo, să păstrezi distanța prescrisă și să mergi cât mai repede posibil. Cu toate acestea, picnicul sau grătarul nu sunt în general permise în spațiile publice.

Excursiile în zone extinse nu sunt strict interzise. Cu toate acestea, administrația districtului Ostallgäu a interzis joi în weekendul de Paște activitățile turistice în districtul sudic. “Decretul general se aplică tuturor celor care locuiesc în afara districtului Ostallgäu și este utilizat în următoarele zone municipale ale districtului Ostallgäu: Rückholz, Seeg, Roßhaupten, Lechbruck am See, Nesselwang, Eisenberg, Hopferau, Rieden am Forggensee, Halblech, Schwangau, Pfronten și Füssen. Singurele excepții sunt persoanele care locuiesc în district sau în municipiile Oy-Mittelberg, Wertach, Bad Hindelang, Bernbeuren, Steingaden, Prem, Wildsteig și Saulgrub “, se arată într-un anunț curent al districtului.

Josef Klenner, președintele Asociației Germane Alpine, a mai spus: „În situația actuală, vă rugăm să nu mergeți la munte.” Dacă operațiunile de salvare ar fi necesare aici, lucrătorii de salvare și spitalele ar fi împovărate inutil. Și sporturile nautice ar trebui,de asemenea, evitate în acest moment, pentru a nu-și asuma niciun risc, spune Ingo Roeske de la Wasserwacht Bayern: „Nu putem păstra o distanță de un metru și jumătate în timpul unei misiuni, asta nu funcționează”.

Berlin

Vizite în familie la Paște: în Capitală, toată lumea trebuie să stea în propria locuință. Secțiunea 1 (1) din Ordonanța de la Berlin Corona (Ber-CV) interzice orice „adunări”, chiar și în propriii patru pereți. Vizita bunicilor este o parte integrantă a tradiției de Paști în multe familii, dar anul acesta trebuie evitată. Persoanele în vârstă sunt deosebit de vulnerabile. Există excepții în cazul însoțirii morților, pentru serviciile funerare și pentru vizitarea soților sau partenerilor de viață. Vizitele sunt permise.

Excursii: Dacă doriți să ieșiți, aveți nevoie de un motiv bun. Acest lucru este valabil și pentru o călătorie la a doua ta casă. Vizitarea rudelor în alte state federale nu este permisă. Totuși, părăsirea directă a orașului și întoarcerea fără ocoluri este deja permisă.

Exercitarea în aer curat este permisă, la fel ca și mersul cu câinii. Cu toate acestea, următoarele se aplică aici: activitățile pot avea loc numai singure, cu membrii propriei gospodării sau cu o altă persoană. Oricine se deplasează în afara casei sau a spațiului de cazare trebuie – în măsura posibilului – să păstreze o distanță minimă de 1,5 metri față de alte persoane.

Brandenburg

Vizite în familie la Paște: sărbătorile private sunt limitate la membrii propriei gospodării. Adunările, sărbătorile sau întâlnirile cu persoane din afara gospodăriei ar însemna încălcarea regulamentul.

“Paștele este diferit anul acesta, din cauza pandemiei corona”, a declarat ministrul Sănătății, Ursula Nonnemacher. „Din păcate, cu toții trebuie să facem fără sărbători de familie, excursii, slujbe bisericești, focuri de Paște și alte obiceiuri tradiționale. Dar este obligatoriu să menținem contactele sociale directe la minimum prin Paște. Așa ne protejăm pe noi înșine, pe cei dragi, pe bătrâni și pe bolnavi ”.

Excursii: puteți să vă deplasați liber în stat. Brandenburgii ar trebui să se abțină de la excursii, deși ele nu sunt interzise. Se pot folosi case sau apartamente de vacanță proprii. Excepție este districtul Ostprignitz-Ruppin, care a interzis intrarea. Ca și până acum, plimbările sau exercițiile în aer curat sunt posibile de Paște, dar încă numai într-o măsură limitată – singuri, cu membrii propriei gospodării, sau eventual cu o altă persoană care nu locuiește în acea gospodărie.

Bremen

Vizite în familie la Paște: restricțiile de contact din Bremen se aplică și după Paște. Cu toate acestea, țara este mai „găzduitoare” decât alte state federale. O sărbătoare la domiciliu, chiar și cu mai multe persoane care nu aparțin neapărat familiei sau gospodăriei directe, este, teoretic permisă, dar nu și recomandată. Aceasta raportează „butenunbinnen”, spune o purtătoare de cuvânt a Departamentului de Interne. Dar a existat un apel urgent: „Regândiți-vă dorința de a vă întâlni cu prietenii și familia și luați în considerare de fiecare dată dacă riscul de a pune pe cineva în pericol poate fi evitat. Excursii: Perioadele turistice nu sunt permise. Ca și în altă parte, există restricții de ieșire. O reglementare privind a doua casă nu poate fi găsită pe pagina oficială de informare Corona de pe Internet

Hamburg

Vizite în familie la Paște: „evitați vizitele în familie în zilele de Paște, dacă este posibil”, a subliniat primarul din Hamburg, Peter Tschentscher (SPD). În principiu, vizita la sau de la rude nu este interzisă. Nici măcar dacă familia locuiește în Saxonia Inferioară sau Schleswig-Holstein. Interdicțiile de intrare în aceste state federale se aplică turismului sau activităților de agrement, nu și rudelor în vizită, potrivit autorității sanitare din Hamburg.

Excursii: în prezent, nu există niciun cartuș de curgere și nici o interdicție de intrare sau ieșire pentru orașul Hanseatic. Totuși, nu este permis să lăsați turiștii să rămână peste noapte la Hamburg. Cei care au propria lor grădină nu trebuie să renunțe la vânătoarea ouălor de Paște anul acesta. Acest lucru se poate face și în grădinile comunitare, dar numai dacă există o distanță suficientă.

Hessen

Vizită în familie la Paște: „Paștele este în mod tradițional timp de vacanță, un moment în care familiile și prietenii se vizitează reciproc, excursiile de o zi sunt întreprinse, vă rog cu drag să înțelegeți că acest lucru nu ar trebui să se facă la acest festival de Paște”, a făcut apel la premierul Volker Bouffier la o conferință de presă. Dar este apelul lui Bouffier doar un avertisment sau o interdicție?

„Orientările pentru executarea interdicțiilor și interdicțiilor din ordonanțele Corona” precizează că „sărbătorile și întrunirile mai mari” ar trebui prevenite și în sălile private. Cu toate acestea, contactele cu o singură persoană care nu aparține propriei gospodării ar trebui să rămână posibile. „Acest lucru se aplică și vizitelor la domiciliul acestei persoane”, continuă țara. Prin urmare, îngrijitorii și partenerii apropiați pot continua să viziteze. Statul sfătuiește autoritățile să ia în considerare cu atenție gospodăriile individuale, în special în cazul gospodăriilor mai mari (familii, apartamente comune, case cu mai multe generații).

Excursii: șederea în spațiile publice este permisă doar pe cont propriu, cu o altă persoană care nu locuiește în propria gospodărie sau cu membrii propriei gospodării. Atunci când întâlniți alte persoane, trebuie menținută o distanță minimă de 1,5 metri. Grătarul sau picnicul este interzis la nivel național.

Măsuri deosebit de drastice se aplică în jurul Edersee, în nordul Hessen. Proprietarii de locuințe secundare au fost nevoiți să plece, deoarece districtul Waldeck-Frankenberg le-a interzis utilizarea. Călătoria în scopuri turistice este interzisă oriunde în Hesse. Guvernul de stat a recomandat ca locurile de parcare să fie blocate în destinațiile de excursii populare

Mecklenburg-Pomerania de Vest

Vizita în familie la Paște: Normele interzicerii contactului se aplică și în Mecklenburg-Pomerania de Vest, subliniază premierul Manuela Schwesig. “Recomandăm ca toți cetățenii să stea la Paște anul acesta, să facă plimbările de Paște în împrejurimi și să evite excursiile și vizitele în familie, dacă este posibil.” Ce înseamnă asta în mod special pentru vizitele de familie la Paște?

Nu sunt interzise. Toate călătoriile în zona statului Mecklenburg-Pomerania de Vest sunt interzise, ​​însă călătoriile la vizite private “pentru membrii familiei (familia de bază) care au primul loc de reședință (apartamentul principal sau unic conform Legii de înregistrare federală) în Mecklenburg-Pomerania de Vest” sunt conform Regulamentul guvernului de stat a permis încă.

Prin urmare, familia de bază include: soții, partenerii înregistrați, partenerii, copiii, părinții și bunicii. “O astfel de vizită în familie este posibilă și în fiecare caz, împreună cu soțul, partenerul sau partenerul înregistrat, cu condiția să existe o comunitate internă”, a continuat ordonanța de stat.

Excursii: În weekendul de Paști, localnicilor li se interzice să facă anumite excursii (de o zi) în țară. Acestea includ insulele baltice (Usedom, Rügen, Hiddensee, Poel, peninsula Fischland-Darß-Zingst), zona orașelor și municipalităților de pe Marea Baltică, inclusiv apele Sund și Bodden, precum și Haffe și Wieken, orașul Waren an der Müritz , birourile Malchow, Malchin am Kummerower See, Mecklenburgische Kleinseenplatte, Röbel-Müritz, Seenlandschaft Waren și municipalitatea Feldberger Seenlandschaft. Dacă aveți o a doua casă în Mecklenburg-Pomerania de Vest, vi se va cere să părăsiți țara.

În caz contrar, aveți voie să stați doar în spațiul public, cu o altă persoană care nu locuiește în gospodărie sau cu membrii propriei gospodării.

Cu toate acestea, serviciile religioase sunt permise în afara clădirilor în anumite condiții de Paște. Într-un amendament la „Ordonanța de control” Corona publicată miercuri seară și care a intrat în vigoare imediat, se precizează că ședințele oricărei comunități religioase pot avea loc în aer liber, dacă se asigură distanța minimă necesară de doi metri față de alte persoane, se respectă cerințele igienice crescute iar autoritatea responsabilă pentru sănătate este de acord.

Saxonia Inferioară

Vizită în familie la Paște: Interzisul strict de a vizita persoanele care nu fac parte din propria gospodărie a fost relaxat recent – sunt posibile vizite de Paște. Nu numai rudele, ci și prietenii apropiați ar trebui primiți, relatează „Bild”. O vizită la bunici trebuie evitată, dacă este posibil, din cauza riscului ridicat de infecție.

Regula de bază în Saxonia Inferioară este ca contactul direct cu alte persoane care nu aparțin propriei gospodării să fie redus la un nivel absolut necesar. De asemenea, în propriul apartament și pe propria proprietate, cercul de oameni care se întâlnesc acolo trebuie să fie cât mai mic și cât mai constant. Constelațiile imaginabile sunt foarte diferite: unii se întâlnesc cu copiii lor care s-au mutat deja, alții doar cu un prieten apropiat, iar alții cu cuplul din cartier. Toate acestea vor fi posibile și în Saxonia Inferioară în viitor. O vizită la bunici trebuie evitată, dacă este posibil, din cauza riscului ridicat de infecție.

Excursii: Unele județe din jurul coastei Mării Nordului sunt închise turiștilor. În general, este interzisă șederea pe termen scurt în scopuri turistice în locuințele secundare.

Renania de Nord-Westfalia

Vizită în familie la Paște: „Chiar dacă vizitele de Paști în Renania de Nord-Westfalia nu sunt expres interzise: nu o faceți”, a spus un purtător de cuvânt al Ministerului Sănătății pentru Watson atunci când a fost solicitat. Ordonanța coroanei Rinului de Nord-Westphalian (NRW-CV) limitează întâlnirile în spațiile publice. Cu toate acestea, nu există reguli și restricții pentru propriii dvs. pereți în NRW. De aceea, familia și prietenii pot fi invitați la apartament.

Excursii: O excursie într-un apartament privat sau a doua casă este încă permisă. Cu toate acestea, toți cetățenii sunt încurajați să renunțe la călătoriile turistice, în special în perioada sărbătorilor de Paște. Aceasta include, de asemenea, excursii de o zi în țară sau în Țările de Jos și Belgia vecine. Și excepții sunt interzise întâlnirile și întrunirile în spațiul public a mai mult de două persoane.

Rheinland-Pfalz

Vizită în familie la Paște: Practic, nu există interdicție. Părinții și bunici, frații sau prietenii pot fi vizitați la Paște. Dar în perioada sărbătorilor de Paște, contactele cu alte persoane din afara gospodăriei lor trebuie reduse la un nivel absolut absolut. “Acesta este motivul pentru care cetățenilor li se cere să se abțină, în general, de la călătorii și vizite private – inclusiv pe la rude”, a declarat premierul Malu Dreyer.

Excursii: Nu există o reglementare precisă pentru utilizarea locuințelor secundare. Așa cum se întâmplă peste tot în Germania: apartamentele de vacanță nu pot fi închiriate turiștilor. De asemenea, hotelurile sunt închise.

A treia ordonanță de control a coroanei Renania-Palatinat prevede: „Petrecerea timpului în spațiul public este permisă numai în singurătate sau cu o altă persoană care nu locuiește în gospodărie, precum și cu membrii propriei gospodării. în public. Acolo unde este posibil, păstrați o distanță minimă de 1,5 metri “.

Saarland

Familia în vizită: Vizitele la prieteni, familie sau cunoscuți nu sunt permise. Guvernul de stat din Saarland scrie: „Toți sunt încurajați să reducă contactele fizice și sociale la alte persoane din afara gospodăriei lor la un nivel absolut necesar. […] Persoanele care nu aparțin propriei gospodării nu pot fi nici vizitate, nici primite în apartamentul propriu. ”Excepție se aplică doar partenerilor de viață cu apartamente separate și meșteri care, de exemplu, trebuie să fie pe site pentru reparații urgente.

Excursii: Călătorii nu mai au voie să intre și să iasă din Saarland fără un motiv întemeiat. Părăsirea propriului spațiu de locuit are nevoie și de un motiv precum munca sau cumpărăturile. În general, sportul și exercițiul în aer curat sunt posibile singure, cu o altă persoană care nu locuiește în gospodărie sau cu persoanele care locuiesc în aceeași gospodărie. Tururi de motociclete sunt de asemenea permise.

Saxonia

Familia în vizită: Vizitele rudelor trebuie anulate de Paște. „Vizitarea membrilor familiei este permisă numai dacă sunt înregistrați în aceeași reședință principală sau secundară”, a spus țara. Totuși, acest lucru nu se aplică partenerului de viață. Cuplurile se pot întâlni în statul Saxonia. În afara granițelor statului liber, țara se referă la restricțiile de libertate de circulație care se aplică acolo. “Este recomandat să aflați despre reglementările aplicabile înainte de a începe călătoria”, a declarat statul Saxonia.

Excursii: Sportul și exercițiile fizice ar trebui să aibă loc în primul rând în zona de locuit. Excursiile în zona înconjurătoare sunt interzise. Pentru Dresda, de exemplu, acest lucru înseamnă că nu sunt permise călătoriile în Elveția săsească, Tharandter Wald sau Erzgebirge. Nu este permisă nici călătoriile cu motocicleta. Cei din Saxonia, pe de altă parte, pot vizita a doua casă.

Saxonia-Anhalt

Familie în vizită: În Saxonia-Anhalt, poliția a verificat intensiv restricțiile de la corona încă de la începutul sărbătorilor de Paște. Ministerul de Interne a avertizat că oricine întreprinde o călătorie turistică în Saxonia-Anhalt dintr-un alt stat federal, în ciuda interdicției, se poate aștepta să plătească o amendă de 400 de euro.

Familia s-ar putea întâlni, însă reuniunile mai mari ale familiei ar trebui evitate, a declarat ministrului Sănătății, Petra Grimm-Benne (SPD), „Prin aceasta mă refer la familie în țara noastră, nu vreau să spun că ar trebui să ai o petrecere mare în alocarea cu toți veri, frați și bunici.”

Excursii: în Saxonia-Anhalt, călătoriile turistice sunt interzise, ​​la fel și călătoria la a doua casă. O plimbare de Paște este permisă. Până în prezent, nu există o rază fixă ​​în jurul zonei rezidențiale pe care oamenii nu au voie să o părăsească în Saxonia-Anhalt. Cu toate acestea, excursiile sunt permise doar pentru doi cu o distanță sigură și cu membrii propriei gospodării. Dacă mai mult de o persoană din gospodărie te însoțește, se poate aplica o amendă de 250 de euro.

Schleswig-Holstein

Surpriză pentru Schleswig-Holstein: Guvernul de stat a relaxat surprinzător restricțiile Coronei ca fiind singurul stat federal pentru sărbători. Noul regulament se va aplica în perioada 9 – 19 aprilie.

Vizitați familia: Până la zece membri ai familiei se pot întâlni la Paște – privat și public. Concret, potrivit noului regulament, acest lucru se aplică soților, persoanelor divorțate, partenerilor înregistrați, fraților și rudelor pe linie dreaptă.

Oricine locuiește într-un alt stat federal și își vizitează familia în Schleswig-Holstein este permis să intre și el. Indiferent de acest lucru, există, de asemenea, o cerere urgentă de excursii în vizită la familie, pentru ca acestea să fie reduse la un nivel absolut necesar. Desigur, acest lucru se aplică cu atât mai mult dacă grupurile de risc, adică persoanele în vârstă, persoanele cu boli anterioare sau fumători sunt afectate. În special pe fondul unui risc evitat, vizitele în familie ar trebui evitate în mod voluntar și amânate pentru o dată ulterioară.

Profesorul Dieter Kabelitz, infectiolog de la Institutul de Imunologie din Clinica Universității din Kiel, este „îngrozit” de relaxarea și îl acuză pe premierul Daniel Günther (CDU) că a acceptat un risc ridicat de infecție. Opoziția critică, de asemenea, noile reguli. Citiți mai multe aici.

Excursii: Schleswig-Holsteiners mai pot călători în țara lor. Cu toate acestea, trebuie respectate anumite reguli. Deci, rămânerea în spațiul public este permisă numai în următoarele condiții: singur, cu o altă persoană care nu provine din propria gospodărie, cu oameni din propria gospodărie. Potrivit Noii reglementări, membrii familiei se pot întâlni, de asemenea, până la zece persoane în public. Aceasta se aplică tuturor activităților în public, inclusiv la cumpărături, mers pe jos sau sport.

Și, începând de joi, locuitorii din Mecklenburg-Pomerania Occidentală pot merge acum în excursii de o zi către insulele Mării Baltice, în ziua de Paște. Curtea de district administrativă din Greifswald a răsturnat surprinzător interdicția de călătorie ordonată de guvernul de stat în două proceduri urgente joi. Articolul 4 din ordonanța corespunzătoare a fost suspendat până la adoptarea unei decizii în comisia principală, a declarat instanța.

Important pentru călători și turiști. În prezent, există interdicții pentru turiști, excursioniști de zi și proprietari de acasă. Oricine se află deja în apartamentul său poate rămâne în țară. Totuși, acest lucru nu se aplică proprietarilor de apartamente de vacanță de pe insule și Halligen.

Thüringen

Familia care vizitează: În principiu, este permisă vizita unei persoane în Turingia. Dar statul Turingia face apel și la cetățenii săi: „Fiecare persoană este încurajată să reducă contactele fizice și sociale cu alte persoane decât propria gospodărie la un minim absolut necesar. Există o distanță minimă de cel puțin 1,5 față de alte persoane. Excursii: în spațiul public poți fi singur, în perechi sau cu membrii familiei tale. Acest lucru se aplică și plimbărilor în ziua de Paște. Un purtător de cuvânt avertizează, însă, că nu trebuie să se formeze grupuri de drumeție.

În ultimele zile, prim-ministrul din Turingia, Bodo Ramelow (stânga), a încurajat în repetate rânduri oamenii să meargă în grădinile lor și să se bucure de soare și de aerul curat. Cu toate acestea, Ramelow a lămurit și faptul că doar cei care locuiesc împreună într-o gospodărie pot sta într-o grădină. Nu este doar în mod neînțelept, ci este, de asemenea, interzis să invitați alte persoane la petreceri în grădină sau să se întâlnească în case de club, a spus Ramelow.

Nu există reglementări dedicate cu privire la utilizarea locuințelor secundare din Ordonanța Turingică pentru reducerea coronavirusului.


Tradus si redactat din sursa Focus online,
https://www.focus.de/finanzen/recht/kontaktverbot-familien-besuch-ausflug-machen-was-ist-an-ostern-erlaubt-der-ueberblick_id_11864519.html

Lasă un răspuns