Ce tip de remorcă am voie să tractez cu un autovehicul categoria B?

de | ian. 22, 2020 | Permis auto | 2 comentarii

Cu ce ​​permis de conducere pot tracta ce remorcă? Cât costă permisul de conducere cu remorcă?

Dacă ai permisul categorie B și dorești să tragi o remorcă după mașina ta, ai trei posibilități:
1. Mașina ta are voie să cântărească până la 3500 kg sau chiar 3500 kg și poți tracta o remorcă de până la 750 kg, nici un gram mai mult. În acest caz masa totală admisă a combinației (mașină și remorcă) va avea cel mult  4250 kg.
Atenție!
Greutatea totală admisă este greutatea maximă pe care o poate cântări mașina sau remorca goală împreună cu sarcina sa (greutatea goală + sarcina utilă maximă).
Valoarea poate fi găsită în documentul de înmatriculare a vehiculului (certificatul de înmatriculare partea I), linia F.1.

2. Permisul cat. B cu numărul cheie  96 . Din 19.01.2013 poți obține într-o școală de șoferi licența 96, pe scurt B96.
Așa ai voie să tragi după mașina ta o remorcă, iar ele împreună au voie să cântărească până la 4250 kg, dar atenție – mașina ta nu are voie să cântărească mai mult de 3500 kg! Această combinație este importantă pentru cei care doresc să tracteze după mașină o rulotă.

Cum obții această licență?
Mergi la o școală de șoferi, urmezi un curs, nu există nici un test, nici un examen.
Cursul durează 7 ore, timp în care tu vei învăța două ore și jumătate teorie, iar partea practică constă din trei ore în trafic. O oră de condus. NU există examen!
Cheltuieli între 300€ și 500€.

3. De permisul BE, deci permisul cat B și E pentru remorcă, de el ai nevoie dacă dorești să tractezi după mașina ta o remorcă mai grea, iar masa totală admisă este de 7000 kg.

Atenție! Și aici are voie mașina ta să cântărească cel mult 3500 kg, iar remorca – 3500 kg sau până la 3500 kg.
Cum îl obții?
Mergi la o școală de șoferi, te înscrii, faci vreo două ore de oraș, apoi cele 5 ore obligatorii (Sonderfahrten) și vei absolvi un examen practic.
Vei primi și un permis nou de la biroul de permise. Deci tu trebuie să depui o cerere la acest birou, iar examenul îl vei da la TÜV sau DEKRA.
Dacă școala are timp, cam într-o săptămână îl ai.
Cheltuielile constituie între 800€ și 1000€, inclusiv cheltuielile de la instituțiile de examinare.

2 Comentarii

  1. Buna ziua
    Ma intereseaza mai multe detalii, cum ar fi aceste reguli sunt valabile pe teritoriul Germaniei si al Romaniei daca da ce pasi trebuie sa parcurg pentru a vea categoria BE .
    Multumesc.

    Răspuns
  2. Daca am permis cu categoriile B si B1 , am voie sa conduc un autoturism cu greutatea de 1100 kg si o remorca cu greutatea de 359 kg ?! Multam !

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest