Permis auto

Canicula provoacă daune autostrăzilor din Germania.

Dacă te afli la volan și auzi la radio vorbindu-se despre „Gefahr für Autofahrer. Die Straße bei Hitze aufplatzt„ sau „Hitze lässt Fahrbahnen aufplatzen” ai mare grijă. Canicula din ultimele zile are efecte secundare inclusiv asupra stării drumurilor.

Plăcile de beton pot „exploda”!

Motivul? Suprafața drumului se încălzește și apar umflături periculoase. Dacă drumul pe această porțiune este din beton și nu din asfalt (betonul nu se mulează atât de bine) se produce „explozia” care pune în pericol vieți omenești. Un exemplu vezi în această poză.

Clubul General de Automobile German (ADAC) explică motivul acestei situații drept „grosime insuficientă de instalare a betonului”. În plus, „zonele care prezintă reparații de asfalt pe plăci de beton adiacente” sunt, de asemenea, considerate a fi extrem de predispuse. Temperaturile peste 30 de grade sunt evaluate drept limite critice.

Potrivit raportului ADAC, aproximativ 30 la sută din autostrăzi sunt benzi din beton. Din fericire, drumurile asfaltate nu sunt afectate, iar așa-numitele tăieturi de relief pe secțiuni de beton pot salva situația.

Sfaturi pentru șoferii din Germania!

Experții de la ADAC sugerează:

  • Fii la maximum vigilent în timpul șofatului pe caniculă.
  • Mărește distanța în raport cu vehiculul din față.
  • Respectă cu strictețe limitele de viteză.
  • Fii atent la tronsoanele unde există semne ce avertizează asupra pericolelor de explozie. Chiar și umflăturile mici pot provoca daune majore mașinilor și provoca accidente.

Ce-i de făcut în caz de deteriorare a mașinii?

În cazul deteriorării mașinii în urma unei astfel de „explozii” statul este cel care trebuie să plătească costurile
Potrivit ADAC: „Pe caniculă, responsabilii de construcții de autostrăzi și drumuri trebuie să verifice mai atent benzile și, dacă este cazul, să pună semne de avertizare sau să închidă total traseele”.

În cazul în care această măsură de siguranță nu a fost luată și ca urmare cineva a avut de suferit pagube „statul trebuie să plătească pentru asta”.

Potrivit Agenției Germane de Presă (dpa) în ultimele săptămâni s-a operat cu limite de viteză și benzi închise (din 29 iunie) pe A 2 Dortmund – Oberhausen, A 9 Berlin – Halle/Leipzig și A 13 Schönefeld Cross – Dresda, A92 – Bavaria.

Sursa: www.echo24.de

Related Posts

Lasă un răspuns