Ajutor integrare, Permis auto, Test MPU

Autoritățile responsabile pentru circulația rutieră și permisele de conducere în Germania. Structura și rolurile lor

Germania este una dintre țările cu cele mai dezvoltate și bine organizate sisteme de circulație rutieră din lume. Din acest considerent există mai multe instituții responsabile de gestionarea circulației rutiere și a permiselor de conducere, jucând un rol crucial în menținerea ordinii și siguranței pe șoselele germane, precum și în administrarea corectă a permiselor de conducere. Pentru că mulți dintre voi îmi acordați des întrebarea legată de instituțiile unde vă puteți adresa în funcție de provocările cu care vă ciocniți, am scris un articol la acest subiect.

Iată câteva dintre cele mai importante autorități:

𝑲𝒓𝒂𝒇𝒕𝒇𝒂𝒉𝒓𝒕-𝑩𝒖𝒏𝒅𝒆𝒔𝒂𝒎𝒕 (𝑲𝑩𝑨) – Agenția Federală pentru Transporturi Rutiere. Este autoritatea centrală responsabilă de gestionarea și administrarea permiselor de conducere, înregistrarea vehiculelor, reglementarea siguranței rutiere și efectuarea inspecțiilor tehnice periodice în Germania.

𝑺𝒕𝒓𝒂ß𝒆𝒏𝒗𝒆𝒓𝒌𝒆𝒉𝒓𝒔𝒂𝒎𝒕 (𝑺𝒕𝑽𝑨) – Biroul de Circulație Rutieră. Fiecare district sau regiune din Germania are propriul său Birou de Circulație Rutieră. Aceste birouri sunt responsabile de înregistrarea vehiculelor, eliberarea documentelor de înmatriculare, eliberarea permiselor de conducere și gestionarea altor aspecte legate de circulația rutieră în zona respectivă.

𝑷𝒐𝒍𝒊𝒛𝒆𝒊 – Poliția. Poliția este responsabilă de aplicarea legilor rutiere și menținerea siguranței rutiere pe șosele. Ei pot opri șoferii pentru verificarea documentelor, efectua controale rutiere și investiga accidente de circulație.

𝑩𝒖𝒏𝒅𝒆𝒔𝒂𝒎𝒕 𝒇𝒖̈𝒓 𝑮𝒖̈𝒕𝒆𝒓𝒗𝒆𝒓𝒌𝒆𝒉𝒓 (𝑩𝑨𝑮) – Agenția Federală pentru Transporturi de Marfă. Este responsabilă de reglementarea transportului rutier de mărfuri și aplicarea regulilor specifice pentru șoferii de camioane și transportatori.

𝑭𝒂𝒉𝒓𝒆𝒓𝒍𝒂𝒖𝒃𝒏𝒊𝒔𝒃𝒆𝒉𝒐̈𝒓𝒅𝒆 – Autoritatea pentru permise de conducere. Fiecare district sau regiune are propria autoritate locală pentru permise de conducere, cunoscută sub numele de Fahrerlaubnisbehörde. Aceasta este responsabilă de eliberarea, suspendarea și revocarea permiselor de conducere și de gestionarea altor aspecte legate de permisele de conducere.

Aceste autorități funcționează în strânsă colaborare pentru a menține ordinea și siguranța pe șoselele germane și pentru a asigura că șoferii respectă regulamentul de circulație rutieră. Respectiv, prin coordonarea eforturilor lor, noi avem parte cu toții de un mediu rutier sigur și eficient în întreaga Germanie.

Lasă un răspuns