Permis auto

Atenție la preschimbarea permisului românesc în unul german!

NU aveți voie să conduceți motociclete cu categoria A sau A1!

Odată cu modificările FeV din 19 ianuarie 2013, autovehiculele cu trei roți au fost scoase din clasa B și adăugate la clasa A1 (până la 15 kW) sau clasa A (mai mult de 15 kW) (vezi mai jos: „Permis de conducere Trike”). Atunci când permisul de conducere este reeditat, de exemplu, din cauza unui schimb sau a unei prelungiri a permisului de conducere, aceasta duce uneori la neînțelegeri între cetățenii în cauză.

La schimbul permisului de conducere pentru clasa B, titularul primește clasele A și A1 cu numerele cheie 79.03 (doar vehicule cu trei roți) și 79.04 (doar combinații de vehicule cu trei roți și o remorcă cu o greutate totală admisă de maximum 750 kg).

Semnificația numerelor cheie!
Neînțelegerea apare din cauza necunoașterii semnificației celor două numere cheie. Denumirile de clasă tipărite ABL pe partea din față, sub fotografia pașaportului, consolidează concepția greșită a posesorului că a dobândit în mod miraculos licența de motocicletă.

Aveți grijă, este conducere fără permis!
Consecința este clară: Oricine crede acest lucru și este prins conducând o motocicletă pe drumurile publice înseamnă că conduce fără dreptul de a o face și trebuie să se aștepte la retragerea permisului și să suporte toate consecințele penale aferente.

Datoria noastră, cei de la școlile de șoferi, este să clarificăm lucrurile. Acum, noi trebuie să ne informăm clienții care se îndoiesc despre această neînțelegere și să le explicăm că, începând cu 19 ianuarie 2013, nu toate permisele de conducere de clasă A sunt, de asemenea, autorizații pentru motociclism. Afectați de acest lucru sunt șoferii care solicită o actualizare de la clasa B la clasa C sau D și care, odată cu eliberarea permisului de conducere, primesc și un permis de conducere – doar limitat – de clasă A.

1 thoughts on “Atenție la preschimbarea permisului românesc în unul german!

  1. Lucian spune:

    Bună ziua am și eu o nelămurire am schimbat permisul in Germania și mi-au dat categoria A pe care nu o aveam în rest am toate gradele dar nu mai sun alte numere specificate în dreptul categoriei nustiu ce sa cred pot conduce motocicleta sau nu

Lasă un răspuns