Ajutor integrare

Antreprenorul Nicolae Florin Horga, despre afacerea sa cu miros de… albine

#inspiratiadeduminica

În momentul când l-am cunoscut pe Nicolae Florin Horga prin prisma afacerii ce-i aparține „Momenti Candles” nu știu cine sau ce m-a impresionat mai mult – acest tânăr antreprenor, foarte „open mind”, destul de ambițios și perspicace sau afacerea în sine – lumânările naturale din ceară de albine create de el, cele care„ …îți oferă acel sentiment de împlinire, de mulțumire față de albine, cu un miros plăcut și dulceag de miere…” Recunosc, trebuie să-i dau dreptate. În momentul când am pus pe birou o lumânare marca „Momenti Candles” și am aprins-o, toate celelalte au trecut pe planul doi. Dar, să le luăm pe rând…

– Florin, te-am cunoscut datorită comunității @Upriserz Premium în Germania și sunt de părere că acest acest lucru nu este întâmplător. Hai să începem cu începutul…

– Mulțumesc pentru interes și oportunitatea de a mă face cunoscut. Numele meu este Nicolae Florin Horga și sunt persoana responsabilă ce se ocupă de bunul mers al „Momenti Candles”.

– „Momenti Candles” sună bine. Spune-mi te rog, cum s-a născut această idee?

– Ideea de a-mi deschide propria afacere o aveam de mulți ani, iar visul de a crea lumânări a avut mereu prioritate. Inițial planificam să pun afacerea pe picioare în România, dar viața m-a adus în Germania.

– De cât timp ești proprietarul acestei afaceri?

– De aproape doi ani, mai exact din aprilie 2020, or, acela a fost anul nașterii mele ca și antreprenor. – Înainte să pui visul în aplicare, ai tatonat piața germană?Cum ți-a părut…?

– …una plină cu lumânări colorate din parafină, majoritatea din export, create prin presare și pe bandă rulantă. A fost nevoie de o cercetare mai aprofundată, de planuri și calcule, multe căutări și nici un produs pe placul meu ca într-un final să mă facă să iau decizia de a face lumânări din ceară de albine naturală, lumânări premium, lucrate manual. Lumânările din ceară de albine îți oferă acel sentiment de împlinire, de mulțumire față de albine, au un miros plăcut și dulceag de miere, iar dacă ești adeptul produselor naturale, aceste lumânări sunt nemaipomenite.

– Bănuiesc că asta nu e tot…

– Așa e. Pe lângă cele descrise mai sus, lumânările din ceară de albine mai au o groază de alte avantaje – ard de două ori mai lent decât cele tradiționale, după aprindere, produc ioni negativi care neutralizează și purifică aerul, nu emană fum, ceea ce înseamnă că nu irită tractul respirator și, prin urmare, nu este dăunător sănătății. Personal, folosesc doar ceară de albine certificată și prin aceasta doresc să prezint autenticitatea sa și doar fitile din bumbac, or asta înseamnă că lumânările din ceară de albine sunt lumină și plăcere pură, fără plumb și fără zinc.

– Apropo de materia primă, de unde faci rost de ea?

– Pentru a crea cele mai deosebite lumânări, folosesc doar ceara de albine certificată de la un distribuitor local din Germania. Prin acest certificat garantez autenticitatea ei.

– Că tot suntem la început de an, ce planuri ai pentru 2022?

– Planul meu pentru 2022 este să mă plasez cât mai în față, atât în micile magazine, cât și în cofetării și patiserii. Desigur planific și îmi doresc să ajung și in lanțurile de magazine stil drogerie.

– Dar până atunci, cine sunt la moment clienții tăi – românii sau totuși nemții?

– Ultimii, pentru că pun mai mult preț pe produsele naturale, le place stilul clasic, elegant și rafinat, iar toate acestea nu doar pentru că își permit financiar, ci și pentru că au un alt stil de viață. În schimb, românii (nu toți bineînțeles) sunt ghidați foarte tare de preț. Ideea de produs natural, creat manual nu este în dorința tuturor românilor. Tot ce îmi doresc este să le demonstrez și să îi conving pe ai noștri de calitatea și emoția transmisă de lumânările din ceară de albine naturală.

– Câte modele de lumânări are „Momenti Candles” spre vânzare?

– Momentan sunt focusat pe patru modele clasice, adăugând pentru sărbătorile pascale și cele de iarnă două sau trei modele, dar și pe produsul vedetă adică lumânările cifre, care nu au voie să lipsească de la zile de naștere, onomastice, reuniuni, întruniri de orice fel și, mai nou, nici de revelion. Printre cele patru modele clasice se numără două modele de lumânări stil Tealight (un set de bază de 12 Tealight cu suport din sticlă și un set secundar de 24 Tealight ca și Refill, acesta din urmă fără suport din sticlă), un set de două lumânări stâlp cu model de fagure și un ultim set de trei lumânări pentru sfeșnic. Evenimentele la care își pot găsi ele un loc de cinste, sunt nelimitate, după imaginația fiecăruia. Se potrivesc de minune, fie pentru o seară romantică alături de persoana iubită, fie atunci la lectura unei cărți, sau în momentele de relax într-o cadă spumoasă. Se potrivesc de minune, inclusiv la reuniunile de familie.

– Pe noi ne-ai convins deja de calitatea impecabilă a acestor lumânări, dar ne-am dori ca ele să ajungă la cât mai multă lume iubitoare de frumos. Și că tot vrei să-i convingi pe români de autenticitate și naturalețe, ce ofertă ai avea pentru potențialii tăi clienți ce te vor contacta în urma acestui interviu?

– Pentru primele 20 de comenzi ofer, cu mare drag, o reducere de 10% prin codul promoțional “DANKE10” la efectuarea comenzilor de minim 20€.- Florin, îți mulțumim pentru generozitate și îți dorim să atingi acel apogeu la care visezi. Sa ne vedem cu bine, in aprilie la evenimentul cu Lorand Soares Szasz, un antreprenor de la care avem multe de învățat.

– Desigur, voi fi prezent împreună cu viitoarea mea soție, Cristina care m-a încurajat să pornesc aceasta afacere. Iar cei care doresc să facă comandă și să prindă oferta lui Florin, o pot face accesând site-ul: https://www.etsy.com/de/shop/MomentiCandles

Redactat de Daniela Juganaru

Lasă un răspuns