Permis auto

Amenda neplătită înseamnă închisoare?

Avizul de penalizare – Bußgeld, este întotdeauna incomod și nimănui nu îi place să plătească o amendă. Dar, în cazul în care găsim acel aviz în căsuța poștală (drept consecință a faptului că am trecut pe roșu la semafor, sau avem o încălcare a vitezei etc.,), apar o sumedenie de întrebări: Cum procedăm mai departe? Există un termen pentru soluționarea amenzii? Ce consecințe ar putea apărea dacă amenda nu este plătită? Ce autoritate penală este responsabilă de cazul meu? Când se dispune reținerea obligatorie? Pot depune contestație? – la acestea și alte întrebări vă voi răspunde în articolul ce urmează.

Infracțiuni mici – Verwarnungsgeld. Ați comis o infracțiune mai mică în traficul rutier, de exemplu, ați parcat și nu ați plătit, veți fi avertizat cu o amendă sub 59€, care se numește Verwarnungsgeld. Trebuie s-o achitați și să nu vă fie frică – nu veți primi puncte, iar această amendă nu va fi înregistrată.

Aduce această amendă (Verwarnungsgeld) neplătită anumite consecințe?

Cu siguranță că da! În cazul în care nu o achitați, consecințele nu vor întârzia să apară. Va fi inițiată o altă procedură de amendă, care se numește Bußgeldverfahren, ceea ce presupune taxe și costuri suplimentare, ca și în cazul unei amenzi mai mari – Bußgeld.

Autoritatea competentă, care în linii generale, se ocupă de aceste sarcini este Oficiul Central de Amenzi (Bußgeldstelle) sau alte autorități echivalente (în Germania, statele federale au legi diferite, în care sunt specificate sarcinile fiecărei autorități în parte). În multe state federale și orașe, există și posibilitatea de a plăti amendă la poliție. Acest lucru este posibil, de exemplu, în Bavaria. În multe cazuri, departamentul de poliție responsabil va accepta permisele de conducere, dacă vi s-a impus interdicția de a conduce (Fahrverbot).

Termenul limită de achitare a amenzii este de cel mult două săptămâni de la data când notificarea de penalizare devine legală. Aceasta se realizează, de obicei, prin transfer bancar, cu menționarea numărului dosarului. Toate informațiile necesare pot fi găsite în foaia de amendă. Dacă nu o plătiți, vi se va reaminti despre plată printr-o altă scrisoare de avertizare (Mahnung). Acest lucru durează, de obicei, aproximativ șase săptămâni după expirarea perioadei de plată. Odată cu scrisoarea de avertizare, se vor adăuga taxe suplimentare la amendă – aproximativ 5€.

În cazul în care amenda nu este achitată, din diferite motive – ați pierdut foaia, v-ați mutat înapoi în România, etc. Apare întrebarea – ce autoritate penală este responsabilă în acest caz? Așadar, dacă un institut de amendă inițiază o procedură de amendă și persoana în cauză se mută, într-un alt district, județ sau stat federal, atunci, de regulă, punctul de pedeapsă este responsabil în a cărui zonă a fost săvârșită fapta. Acest lucru este specificat în § 37 OWiG. Responsabilă la nivel local este autoritatea administrativă, în districtul căreia infracțiunea a fost săvârșită/ descoperită sau persoana în cauză are domiciliul în momentul începerii procedurii amenzii.

Dacă cineva a comis mai multe infracțiuni care nu pot fi atribuite unei singure amenzi, atunci responsabile pot fi mai multe autorități. Fiecare autoritate individuală se ocupă apoi de cazul care a fost săvârșit în domeniul său de responsabilitate.

Amendă a fost achitată, dar totuși continuă să vină scrisori de avertizare. Multă lume spune: „Eu am plătit amenda!” Dar se pot trezi cu scrisori de avertizare (Mahnung) în care se spune că acest lucru nu a fost făcut. Cauza? Au fost efectuate diferite greșeli în procesul de plată:
– Lipsește sau este indicat incorect numărul de fișier în timpul transferului. Indiferent dacă dați sau nu, un număr de fișier greșit la transfer, plata dumneavoastră nu va fi atribuită în majoritatea cazurilor. În ciuda plății la timp, banii de avertizare sunt considerați neachitați. Drept consecință – o (nouă) amendă.

-S-a făcut transferul taxei prea târziu. Amenda trebuie plătită la termen.

-S-a făcut un transfer prea mic. Chiar și cei care plătesc o sumă prea mică trebuie să se aștepte la o amendă.

Amenda poate fi contestată, dacă aveți anumite dubii atunci când ați primit-o. Contestația se face în decurs de două săptămâni de la comunicare. Acest lucru este recomandabil mai ales atunci când amenzile sunt mari.

În ce situații se ajunge până la privațiune de libertate, adică închisoare (Erzwingungshaft)?

În cazul în care debitorul nu plătește nici după ce cererea de plată și reamintirea a fost făcută în repetate rânduri, autoritatea competentă de executare poate depune o cerere de executare corespunzătoare la instanța competentă. Instanța judecă și emite ordonanța de executare.

În conformitate cu secțiunea 96 (1) din Legea Federală a Infracțiunilor (OWiG), autoritatea competentă de executare poate dispune arestarea obligatorie dacă amenda sau orice sumă convenită nu a fost încă plătită și anumite condiții te închide. Una dintre ele este insolvența anunțată.

Practic, durata pedepselor civile este sever limitată. Deși este posibilă o răspundere penală de până la șase luni într-un dosar penal, durata detenției obligatorii pentru o amendă este limitată la maxim șase săptămâni sau maxim douăsprezece săptămâni cu multiple amenzi deschise (§ 96 (3) OWiG).

În majoritatea cazurilor, cu cât amenda este mai mare, cu atât este mai mare numărul de zile de arest obligatoriu.

Ați scăpat de datorii după detenția executată? Mulți oameni se întreabă dacă, după executarea reținerii obligatorii, amenda se consideră ca și achitată. Nu. Nu acesta este scopul măsurii de arest, or, închisoarea nu este o sancțiune înlocuitoare. Persoana în cauză va plăti oricum datoria, pentru că aceasta rămâne. În cazul refuzului suplimentar de plată, nu se poate impune nicio custodie de executare reînnoită, cu toate acestea, scrisorile de reamintire pot continua. Prin urmare, datoriile restante pot continua să crească.

Cum puteți evita închisoarea? Plătind amenda și informând instanța competentă despre acest lucru. Anunțând insolvență, care dovedește că în prezent nu puteți plăti amenda din cauza situației dvs. personale și economice. În cazul în care nu aveți suficiente resurse pentru o plată unică, puteți plăti în rate (ideal de la 10 euro).

Este emigrarea o soluție? Mulți au probleme financiare și pe termen lung nu sunt în măsură să își achite datoriile. Unii cred că în această situație, emigrarea sau un nou început în străinătate este salvatoare. Dar mutarea în străinătate este rareori o soluție, iar emigrarea fără resurse financiare este aproape întotdeauna sortită eșecului. În plus, subsemnatul trebuie să ia în considerare numeroasele consecințe legale. Da chiar și cu datorii se poate emigra, pentru că fiecare își poate stabili locul de reședință, însă datoria rămâne și te urmează și în străinătate, în funcție de țară. De exemplu, în UE există un ordin de executare european, care este recunoscut automat de celelalte state membre. Deci, dacă vă mutați într-o altă țară UE, vă luați automat datoriile cu sine. Datele sunt apoi încasate de o agenție locală de colectare.

Prin DECIZIA CONSILIULUI din 28 mai 2001 de creare a unei Rețele Judiciare Europene în materie civilă și comercială(2001/470/CE) nu scăpați de datorii dacă plecați din Germania!

Aici găsiți adresele instituțiilor din întreaga Germanie. Trebuie doar să specificați unde ați locuit sau unde ați comis delictul. Aici puteți întreba și în cazul în care v-ați mutat înapoi în România.

https://www.bussgeldbescheid-einspruch.com/zentrale-bussgeldstelle/

Regierungspräsidium Karlsruhe Zentrale Bußgeldstelle Karlsruhe

Hausanschrift Kapellenstraße 17, 76131 Karlsruhe

Telefon 0721/926-0, E-Mail: poststelle@rpk.bwl.de

9 thoughts on “Amenda neplătită înseamnă închisoare?

  1. Victor spune:

    Bună seara aș avea o întrebare ammai multe amenzi de anul trecut miam facut rate la fiecare în parte acum patru luni am platit prima lună apoi am plecat în țară
    Și nu am mai plătit se poate să plătesc din nou în urmă

  2. Huzum Vasile spune:

    Bună ziua,
    Am o factură de plata dupa un proces ,cineva a spus ca am lovit o masina parcata.
    Amenda penala este de 300 euro iar plata pentru experții este de 2300 euro.Avocatul care m-a reprezentat s-a imbolnavit de cancer.

  3. Bună seara! Soțul meu a fost oprit la granița cu Germania, călătorind din România către Anglia, pt neplata unei amenzi penale! Va rog imi puteți spune unde pot plăti amenda și unde se afla soțul meu acum ca nu știu nimic de el de vineri 20 noiembrie ora 15,00! În momentul în care la oprit nu avea bani la el pt amenda, am rugat un domn polițist care la reținut și în acel moment euvorbeam cu soțul meu sa îmi trimita detaliile despre contul în care pot sa plătesc eu amenda și mia închis tel! De atunci și pina azi nu știu nimic despre soțul meu, nu ma sunat deloc!

  4. Gabi spune:

    Buna ziua,la o amendă luata si platita s-a mai adăugat si interdictia de a conduce pe teritoriu german o lună, asa cred dar nu am primit nici o adresa scrisa,unde pot verifica daca acum..dupa un an pot circula pe teritoriul Germaniei.Multumesc.

  5. Elena spune:

    Dacă am plătit o amendă în germania , după aceea mea venit o înștiințare de la.Amtsgericht ce ar trebui să fac mai exact.

  6. Belu spune:

    Bună ziua. Am și eu o antrebare. Acum ceva timp sa spun așa făcut un abonament an Germania. Și nu l-am mai plătit. Este vreo problema dacă mă voi întoarce mulțumesc

  7. Ady spune:

    Buna ziua.as avea o intrebare la dvs.in luna octombrie 2016 am fost oprit in Germania de Zoll.mentionez ca eram la volan la un sprinter 8*1 .la controlul efectuat au gasit mai multe tigari decat trebuia si am fost amendat cu 800 de euro,sincer nestiind de existenta lor fiinca erau in colete si nu ascunse.dupa vreo 2 saptamani am primit un plic de la ei pe adresa mea din Romania in care sunt instiintat de amenda si ce sa gasit in masina.de atunci nu am mai primit absolut nimic.au trecut 4 ani de atunci.as vrea sa stiu unde as putea sa ma adresez sa vad ce sa intamplat .Multumesc

  8. Rotariu cosmin spune:

    Buna dacă am lucrat și eu și varul meu la o firma de transport și el a luat o amenda pentru viteza și patronul nea încurcat și a trimis amenda pe numele meu ce pot sa fac amenda este luată in Germania mi-au venit foi sa completez dacă nu am fost eu sa trimit înapoi ce pot sa fac și cum sa rezolv situați

  9. Sandu Ana spune:

    Bună ziua eu am masina pe numele meu dar nu am permis masina este folosita de fratele meu el a luat amenzi în Germania și au venit pe numele meu ca masina el nu a plătit amenzile. Scrisorile care au venit erau de informare și sa specific dacă eu am condus sau altcineva am specificat ca nu eu am condus ca nu am permis auto și el. Întrebarea mea este ce se întâmplă dacă eu am specificat ca nu eu am condus ca nu am permis și eram în România

Lasă un răspuns