Permis auto

Permisul de conducere în Germania. Ai picat traseul? Ce-i de făcut?

În ultimii trei ani de când am devenit activă pe facebook sunt destul de des asaltate cu întrebarea legată de picarea examenului de oraș și consecințele ei. De aceea, am decis să-mi împărtășesc experiența mea la acest subiect, în urma celor peste 20 de ani de activitate în această branșă.

Ce spune statistica despre obținerea permisului auto german?

Permisul de conducere german uneori poate fi greu de obținut. Numai în 2019, potrivit Bundesamt für Kraftverkehr (Asociația Federală pentru Transport) 28,1% dintre candidați nu au reușit examenul practic, ceea ce înseamnă că unul din trei a picat. Motive pot fi multe: lipsa unei pregătiri temeinice, lipsa de atenție, frica etc.

Ce se întâmplă după primul examen de oraș eșuat?

Deși sentimentul e destul de nasol și enervant din punct de vedere financiar, nimic grav nu se întâmplă. Îl poți repeta după 14 zile. Nu există reglementat de lege câte ore trebuie să faci în acest interval, dar este recomandată școlarizarea. Dacă eșuezi din nou, următorul îl poți susține după alte două săptămâni.

De câte ori se poate repeta examenul auto practic?

Răspunsul este: ori de câte ori îl ratezi. Nu mai există acea perioadă de așteptare de trei luni după al treilea examen eșuat, așa cum era anterior și nici o limită legală cu privire la frecvența cu care viitorii șoferi pot eșua la examenul de oraș, explică Gerhard von Bressensdorf de la Asociația Federală a Asociațiilor Instructorilor de Conducere Auto.

Despre costuri.

Fiecare examen (fie el și repetat) înseamnă noi cheltuieli. Cât de mari sunt acestea depinde de categoria de permis. Câteva exemple:

  • permisul de conducere clasa A – 121,38 euro;
  • permisul de conducere clasa B – 91,75 euro,
  • permisul de conducere clasele – C, C1, CE: 151,13 euro,
  • permisul de conducere clasa T – 121,38 euro.

Totuși, aș vrea să menționez că vei avea de plătit și taxa de la școala de șoferi pe lângă taxele enumerate mai sus.
Școlile de șoferi pot determina individual cât de mari sunt aceste costuri, uită-te în contract.

Un pic din vocabularul român-german când mergi să te înscrii pentru un nou examen de oraș.

Am picat examenul practic. Când îl pot repeta?

Ich habe meine praktische Prüfung nicht bestanden. Wann kann ich sie wiederholen?

Poți repeta examenul peste 14 zile. Dacă eșuezi din nou, următorul va fi nu mai devreme de 14 zile.

Nach 14 Tagen kannst du die wiederholen. Solltest du erneut nicht bestehen, findet eine zweite Wiederholung wieder frühestens nach 14 Tagen statt.

Încă un mic ajutor din partea mea în calitate de instructor auto român!

Ca să fii și mai pregătit(ă), găsește pe acest link lista gratuită cu cele 40 de greșeli pentru care te pică la examenul de oraș: https://vioricarobina.com/inscrierea-lista-gratuita/

Al doilea link conține ghidul util gratuit fără frică la volan, care te va ajuta să susții cu brio același examen: https://vioricarobina.com/permis-auto/

Te mai pot ajuta și cu cursul doi online, pentru pregătirea ta de examenul de oraș: https://vioricarobina.com/produkt/curs-online-practica/

Manualul, videourile le vei găsi în shop. https://vioricarobina.com/shop/

Mult succes.

Care a fost motivul pentru care ai picat examenul de oraș?

1 thoughts on “Permisul de conducere în Germania. Ai picat traseul? Ce-i de făcut?

  1. Avram Georgian Marius spune:

    La un semafor era culoarea portocalie, era normal să opresc dar strada era în pantã, a decis că nu am oprit la semafor de culoare,,roșie ” …‍♂️…

Lasă un răspuns