Ajutor integrare, Permis auto

Ce se poate conduce fără permis de conducere?

Des citesc printre mesaje în comentarii și în privat întrebarea – ce se poate conduce fără permis de conducere? Întrebarea e bună și cred că mulți dintre voi așteptați un răspuns. Așadar, unii nu doresc să obțină un carnet de șofer, în timp ce altora le-a fost deja retras dreptul de a conduce. Și în primul și în al doilea caz se permite participarea la traficul rutier. Totuși, potrivit bussgeldkatalog, aceasta se aplică doar la câteva tipuri de vehicule. Aceste excepții sunt definite în § 4 alineatul 1 al FeV (Legea privind permisele de conducere).

Următoarele vehicule pot fi conduse fără a poseda un permis de conducere – fără a risca o amendă:

𝑩𝒊𝒄𝒊𝒄𝒍𝒆𝒕𝒆 𝒄𝒖 𝒎𝒐𝒕𝒐𝒓 𝒔̦𝒊 𝒎𝒐𝒑𝒆𝒅𝒆. În acest caz, condiția este că vehiculul, din punct de vedere al construcției sale, poate atinge o viteză maximă de 25 km/h. În plus, bicicleta trebuie să aibă un singur loc – însă este permisă adăugarea unui scaun pentru copii.

𝑫𝒊𝒔𝒑𝒐𝒛𝒊𝒕𝒊𝒗𝒆 𝒅𝒆 𝒎𝒐𝒃𝒊𝒍𝒊𝒕𝒂𝒕𝒆. Un vehicul cu două roți este considerat un dispozitiv de mobilitate dacă nu are o lățime mai mare de 70 cm, are o platformă ca suprafață pentru șofer, dispune de o bară de susținere cu ajutorul căreia șoferul poate frâna, accelera și direcționa prin schimbarea centrului de greutate, are un indicator de stocare a energiei și respectă directivele corespunzătoare (a se vedea și § 1 alineatul 1 al Regulamentului privind dispozitivele de mobilitate). În plus, vehiculul trebuie să fie alimentat electric și să atingă o viteză maximă de 20 km/h.

𝑺𝒄𝒂𝒖𝒏𝒆 𝒄𝒖 𝒎𝒐𝒕𝒐𝒓 𝒑𝒆𝒏𝒕𝒓𝒖 𝒕𝒓𝒂𝒏𝒔𝒑𝒐𝒓𝒕𝒖𝒍 𝒃𝒐𝒍𝒏𝒂𝒗𝒊𝒍𝒐𝒓. Conform FeV, acestea sunt “vehicule cu motor destinate utilizării de către persoanele cu dizabilități, cu un motor electric, o greutate proprie de cel mult 300 kg, inclusiv bateriile dar fără șofer, o masă totală admisă de cel mult 500 kg, o viteză maximă de construcție de cel mult 15 km/h și o lățime totală de cel mult 110 cm”.

𝑻𝒓𝒂𝒄𝒕𝒐𝒂𝒓𝒆 𝒅𝒆𝒔𝒕𝒊𝒏𝒂𝒕𝒆 𝒔𝒄𝒐𝒑𝒖𝒓𝒊𝒍𝒐𝒓 𝒂𝒈𝒓𝒊𝒄𝒐𝒍𝒆 𝒔̦𝒊 𝒇𝒐𝒓𝒆𝒔𝒕𝒊𝒆𝒓𝒆 (viteză maximă de construcție: 6 km/h).

𝑴𝒂𝒔̦𝒊𝒏𝒊 𝒅𝒆 𝒍𝒖𝒄𝒓𝒖 𝒂𝒖𝒕𝒐𝒑𝒓𝒐𝒑𝒖𝒍𝒔𝒂𝒕𝒆, 𝒔𝒕𝒊𝒗𝒖𝒊𝒕𝒐𝒂𝒓𝒆 𝒔̦𝒊 𝒂𝒍𝒕𝒆 𝒗𝒆𝒉𝒊𝒄𝒖𝒍𝒆 𝒅𝒆 𝒎𝒂𝒏𝒊𝒑𝒖𝒍𝒂𝒓𝒆 𝒂 𝒎𝒂𝒕𝒆𝒓𝒊𝒂𝒍𝒆𝒍𝒐𝒓 𝒑𝒆 𝒔𝒐𝒍 (viteză maximă de construcție: 6 km/h).

Mai aveți și alte întrebări legat de acest subiect? Dacă da, scrieți-mi sau sunați-mă la 0172 1411140.

Sunt aici să vă ofer suport.

Related Posts

Lasă un răspuns